Det var en gång….

—–en liten farm. Vi kallar den så eftersom våra amerikanska vänneralltid undrade hur det stod till med folket på “the farm”

Här bodde Isak Olsson född 1890. Han dog redan år 1932 i TBC. Det hjälpte inte att han var en av de starkaste i Holmedal med omnejd. På den tiden fanns inte mycket att göra mot den sjukdomen

Hans maka Olga född 1889 blev kvar med fyra barn. Hon blev betydligt äldre än sin man. Hon dog 1977 på självaste julafton.

Äldst i syskonskaran var Inez född 1914. Hon dog 1982. Hon skötte hushållet åt familjen. Hon lagade fantastiskt god mat och var en underbar människa.

Gösta född 1915 fick tidigt ansvar för att försörja familjen när hans far gick bort. Och Gösta blev också den som gick bort sist i familjen år 2011 bara 6 månader efter det att lillebror Rikard gick bort. han blev 96 år gammal.

Rickard född 1920 dog i maj 2011. Han arbetade i skogen hela livet utom de allra sista åren. han blev nästan 91 år gammal.

Yngst i syskonskaran var Birgit som var min (Gunnars) svärmor. Hon föddes år 1923 och gick bort allt för tidigt år 1983. Men det är tack vare henne som släkten lever vidare i nya generationer. Hon var den enda som gifte sig och bildade familj.

Och så var denna sagan slut…..

Och en ny börjar…..

15 thoughts on “Det var en gång….

 1. Fina bilder! Det var verkligen en fin “saga” du berättar, som innefattar många människoöden. För visst är det så att varje människa bär på en “saga”, en livsberättelse. Fint att kunna föra dessa vidare till kommande generationer! 🙂
  Å av vad du beskriver så förstår jag att Gösta var en man som fått slita hårt i sin dag. Kanske är det också så att kroppsarbete är det som gjort att vissa lever så länge?

  Ha en fortsatt fin helg!
  Fridens liljor

 2. Så fint skrivet =)
  Sv: Jag har tre fastställda program som jag tränar efter. Kroppen är uppdelat på tre program. 1, ben. 2, bröst, axlar och triceps. 3, rygg, mage och biceps. Är mycket nöjd med det =)

 3. Jag gillade huset.
  Vad kul det är att höra om gamla tider, och jag håller med KLOKTOK om det det där att alla människor bär på en “saga”.
  Ha en bra dag
  Kram

 4. Det var kanon fina bilder och så kul att få läsa vad du skriver här ..kanon bra berättat 🙂
  Jag kan tala om för dig ..det blev INGET Jula besök .. jag gillar inte att åka och trängas med en massa folk när en ny affär öppnar 😉
  kram/Mimmi

 5. Fantastiskt hur Livet är och vilken fin liten prinsessa! Tänk att sagan börjar om…igen och igen.

  Bra berättat och det får mig att tänka på vilka aktningsvärda åldrar bröderna nådde och de hade säkert spännande liv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s