Andra söndagen i advent

Redan dags för andra söndagen i advent. Det är tidigt i år. Den fjärde söndagen i advent infaller redan den 18 december, vilket är en hel vecka innan juldagen.

Som väl dom flesta känner till så härstammar ordet Advent från latinets ”adventus Domini” som betyder ”Herrens ankomst”

Vad ska man titta på för TV på lördagskvällarna när Så mycket bättre slutar? Det är väl nåt avsnitt kvar. Igår var det Laleh som stod i centrum. Vilken artist! Jag hade funderingar på hur dom andra skulle kunna tolka hennes låtar som är  så speciella. Men det gick riktigt bra. Särskilt Tomas Ledin som sjöng Bjurö klubb och gjorde det riktigt bra. Jag ser både SVTplay och TV4play i Ipad utan kostnad. Kan se direkt i plattan eller koppla den med hdmi-kabel till TV:n

Vi dricker inte så mycket glögg men det händer. Favoriten är Lucia Choklad. Den är verkligen god.

8 thoughts on “Andra söndagen i advent

 1. God morgon Gunnar. Du är namne till min pappa som oxå hade det klingande namnet. Men han var sörmlänning. Men mor o jag är värmlänningar. Mor från Torsby o jag från Karlskoga. Har inte smakat någon glögg än i år. Ha en trevlig 2 advent. Kram

 2. Här har vi inte tillgång till så stor variation på glöggen. I år kör vi Ikea-glögg 🙂

  Vi är helt hänvisade till webben när det gäller svensk tv, och det fungerar faktiskt alldeles jättebra! Man kan ju dessutom titta när man vill 🙂 (Utom schlagern, då måste man se direkt eller så vänta tills alla deltävlingar är slut… 😦 )

 3. Ja, det känns att det är lite tidigt med att det redan är 2 Advent
  Första Advent brukar ju infinna sig senare…och fjärde Advent vid Julhelgen
  ha en fin fortsatt Advents-söndag

 4. Min gubbe kan väl inte se detta i sin iPad kopplat till teve med kabel? Eller ? Du har kanske den nyaste modellen? Jag glodde på Skavlans program med Odd Nerdrum från september nu i datorn men det skulle vara enklare och bekvämare att se sånt i teven istället.

  Nerdrum-utställningen är absolut sevärd, för att inte tala om den gigantiska fotoutställningen på Moderna. Jag publicerar inlägg om den i morgon måndag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s