Farfarfarfarfarfar

Lite ringrostig som släktforskare. Det var ett par år sen jag höll på. Här har jag i alla fall på ett par timmar vid datorn kommit tillbaka till snickarmästaren Anders Carlstedt 6 generationer före mig

Detta var uppgifter som jag har fått från andra släktforskare men det är kul att pröva själv. Och så blir der lite “facit” som en bekräftelse att jag gör rätt.

Min anfader var en omvittnat duktig snickare och blev Master Carpenter som det står i våra amerikanska vänners släktregister. Häradssnickarmästare kallades han för när han var verksam i Ronneby och Växjö.

Dom generna verkar ha försvunnit genom generationerna. I vart fall innehar jag inga sådana. Tyvärr, det hade man behövt ibland.

6 thoughts on “Farfarfarfarfarfar

  1. Verkar spännande att släktforska=) Jag behöver en bikini vi åker till Thailand om en månad, och där lär det väl vara badväder.

    Ha en bra eftermiddag/kväll!!

  2. Min far, dvs din farfar, var mycket duktig på att snickra. Han var med och byggde stugan i Falkenberg. Dessa gener har dock icke övergått till mig men har på ett märkligt vis hoppat över till min hustru som bl a byggt vår friggebod i lösvirke…

  3. Släktforskning är ju himla kul. Och det är en speciell känsla att få se precis hur det var skrivet, som här.

    Absolut roligt att försöka tänka sig hur olika egenskaper gått i arv. Synd att detta med snickerie-fallenhet inte följde med till dig då. Roland skrattar ibland när han och en av hans anställda Evert är ute i gamla stugor och river nåt och hittar namnet på Rolands morfar och Everts farfar gömt någonstans bakom nåt köksinrede. (Snickarna brukade skriva sina namn någonstans som en hälsning till kommande generationer) De snickrade ihop i alla år på bygden och där verkar ju generna ha hängt med över generationerna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s