Svårt att fatta……

………….att man har blivit morfar. Men så är det i alla fall. Vi har nu också fått se bilder på vår lilla dotterdotter. Världens sötaste så klart!  Jag lägger inte ut några bilder på internet. Det får föräldrarna själva välja hur dom vill göra med det.

Är man mer gammal när man är morfar?  Troligen inte men jag är så gammal att jag minns en tid innan TV:n fanns. Då var det radio som gällde. Favoritprogrammet var Kalle Blomqvist och Rasmus. Och av någon outgrundlig anledning så älskade jag berättelserna om Morfar Ginko.

Fira tilldragelsen gör vi redan i morgon. Det ska bli god mat i goda vänners lag och så några flaskor Zinfandel från USA.

Deadly Zins (vilken humor!) från 2009, Sonoma Zinfandel från 2010, Bonterra från 2009 och Fetzel Barrel select från år 2008.

10 thoughts on “Svårt att fatta……

 1. Stort Grattis till att ha blivit morfar.
  Nej, man blir nog inte mer gammal om man är morfar osv.
  Jag kommer också ihåg när TV´n inte fanns utan det var radion som gällde och som man samlades omkring
  Ha en fin helg

 2. 1968 kom pappa hem med två tv–apparater att jämföra mellan Det var naturfilm med bilder från savannen i Östafrika i svartvitt. Glömmer aldrig min åttaåriga storögdhet.

  Ett barnbarn innebär generationsskifte. En eon av tid. Eller en sekund. Ditt val! Gratulerar hur som helst!

 3. Först vill jag Gratulera dig till att ha blivit Morfar. Jag hoppas inte du tror att du blivit gammal nu när du är Morfar för då måste jag känna mig lastgammal. Jag är ju mormorsmor och farmorsmor. Nä, vi är allt unga ännu. Ja,jag är förstås ett par år äldre än dig.
  Till Cosby programmet, så har jag sett det flera gånger. De flesta av avsnitten. Men de är så trevliga att jag kan titta på det om det kommer igen. Än en gång GRATTIS/Anita

 4. Jag minns att vi skaffade TV 1959. Innan dess var vi varje lördag hos grannen som hade en apparat och tittade på 10000-kronorsfrågan och bjöds på choklad med vispgrädde.

  Här en länk apropå “morfar”

 5. Som barn lyssnade jag på radio och gör så än i dag, ett bra medium.
  Men nu måste jag fråga dig som har så bra minne 🙂 Jag minns att jag som mycket liten låg på magen på golvet framför radiogrammofonen och lyssnade till en deckare där Karl-Arne Holmsten var polis/detektiv?? Har tappat namnet på serien som jag älskade!
  TV kom in i vårt hem 1957 lagom till VM i fotbollen mot Brasilien 1958. Det var brorsan som låg bakom idén att köpa SV TV med EN kanal i god tid till fotbolls-VM 😉
  Kram på dig morfar och inte minst mormor…DET är speciellt kan jag tala om 🙂

 6. Jag minns inte tiden före tv-n, men vår första var av märket Monark (!) och väldigt svartvit. En kanal som sände nån timme per dag. Det har förändrats…

  Hoppas du får gosa med barnbarnet snart!
  🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s