Vem tänder stjärnorna

Tack för alla gratulationer till Pyrets ankomst till världen! Värmer i den bistra vinterkylan.

 

Vår lilla dotterdotter är född i Vattumanens stjärntecken. Vad som kännetecknar en sån googlade jag fram på nätet.

Den typiska Vattumannen har en viljestyrka och intensitet som få kan mäta sig med. En envis och egensinnig läggning är kännetecknande, liksom förmåga att leva och handla lite utanför det traditionella mönstret. Denna individualist har behov av att få gå sin egen väg, varför “goda råd” inte brukar vara speciellt välkomna.

Här hittar vi samhällets rebeller och frihetskämpar. Vattumannen är fördomsfri och okonvetionell och strävar ständigt efter radikala förändringar. Upprorsanda och reformvilja hör tecknet till, liksom samhällsengagemang och politiskt intresse.

Vattumannen är hjälpsam och solidarisk och har förmåga att se till helhetens bästa. Stora fonder av medmänsklighet och människokännedom är utmärkande. Man brukar säga att Vattumän är utrustade med ett så kallat “världssamvete” och att de i regel har egna, annorlunda idéer om hur samhället ska kunna förbättras.

Vattumannen kommer bäst till sin rätt i arbete tillsammans med andra för gemensamma mål, varför denna humanist dras till grupper och sammanslutningar av olika slag. Vattumannen har svårt att stå ut med ensamhet och brukar som de övriga lufttecknen ha en vid och brokig bekantskapskrets, men håller alltid viss distans till andra, varför det kan vara svårt att komma Vattumannen riktigt inpå livet, åtminstone till en början.

Den som är präglad av detta mångsidiga tecken är i regel mycket kreativ och företagsam och har inte sällan en skapande ådra. Ett seriöst och originellt intryck är karaktäristiskt, liksom behov av kulturell förströelse och intellektuell stimulans.

Vattumannen har ett sinne som står öppet för nytänkande, får ofta plötsliga uppslag och insikter och är känd för sina många idéer och projekt. Vissa Vattumän kan dock vara så fångade av en storslagen idé att de glömmer bort de små praktiska nödvändigheterna.

Nyckfulla Uranus är tecknets härskare, vilket ger Vattumannen en stor frihetslängtan och äventyrslust samt behov av att känna omväxling och oberoende. En dragning till det okända och spännande i tillvaron hör till bilden. Vattumannen kan vara impulsiv och oberäknelig och gör ofta helomvändningar på stående fot. Att planera är inte det lättaste för denna bohemiska natur – förändringar, överraskningar och äventyr tillhör vardagen.

Den som är präglad av detta kommunikativa lufttecken behöver ett fritt och inspirerande arbete, där experimentlusten och det okonventionella tänkandet kan få fritt utlopp. Ett omväxlande arbetsfält, där Vattumannen träffar många människor och samtidigt får möjlighet att förmedla sina idéer och visioner, brukar locka.

Fysiskt associeras tecknet med vaderna, vristerna och blodcirkulationen.

Själv är jag född i Fiskens tecken.

Jag lyssnade på Skavlan igår och blev imponerad av First Aid Kit ,en svensk folk/pop duo från Stockholm, bildad 2007 av systrarna Klara och Johanna Söderberg. Jag har laddat ner deras album, The Lion´s Roar, till Ipaden. Det här är musik som jag gillar.

6 thoughts on “Vem tänder stjärnorna

 1. Grattis igen till barnbarnet:-) Måste kännas underbart.

  Jag tittad också på Skavlan igår och gillade verkligen First Aid Kit. Killen som sjöng i slutet var också väldigt speciell.

  Hoppas du får en fin dag!

 2. Grattis till morfarsskapet! Det är fantastiskt att få barnbarn! Förutom att man glädjer sig oerhört mycket över det nya lilla livet så framstår hela livet plötsligt i ett mer begripligt förklarande sken, fast det är svårt att sätta ord på just den upplevelsen.

  Vi har redan begåvats med två stycken men tyvärr alldeles för långt bort, i Umeå. Till sommaren väntas i alla fall en ny lite närmare; i Stockholm. Och vi är väldigt förväntansfulla.

 3. Hej, Gunnar!
  Mycket av det som kännetecknar Vattumannen stämmer bra in på mig också, kruxet är bara att jag är född den 1/3 och därmed i början av Fiskens tecken 🙂 Min dotter föddes 3 dygn före mig och är en februarifisk….Ahhhhh…kanske därför jag älskar vatten?
  Men dottern o jag är väldigt olika till sättet så det är som alltid bl.a. generna som styr och inte stjärnorna 😉 Tyvärr, ibland!
  Kram, Agneta

 4. Hmm, lät lovande att Pyret skulle kunna bli rebell,frihetskämpe, hjälpsam och solidarisk. Fina egenskaer! 🙂

  Tycker som du, att First Aid kit spelar skön musik. Enkel och vacker. 🙂

  HA en fortsatt trevlig helg!
  Fridens liljor

 5. Grattis till det lilla pyret! 🙂

  Jag är också vattuman, och måste säga att en hel del av karaktärsdragen som beskrivs i texten stämmer ganska väl in på mej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s