Inspirerad

Hiromasa Yonebayashi har gjort en tecknad film om Lånarna, eller The Borrowers som den heter på engelska. Det är inte ovanligt att karaktärer från böcker lever ett eget liv. Som exempel kan nämnas Morse. Då brukar det stå i förtexterna att filmen är “based on” Colin Dexters böcker. I filmen om Arrietty står det “Inspired by”. Det har jag inte sett förut.

Ni som inte har läst  böckerna om Lånarna. gör det! Där lämnas helt trovärdiga förklaringar till varför smågrejor försvinner hela tiden på ett mystiskt sätt.

b

 

6 thoughts on “Inspirerad

  1. Får lägga den här till min lista med böcker som jag ska läsa! Har du läst Sarahs nyckel (Tatiana De Rosnay)? Stark och mycket intressant bok! Finns även som film. Det är fiktion och förf. väver samman fakta och fiktion så bra. Även Motstånd (Agnès Humbert) och Storm över Paris (Irene Némirovski) är väldigt läsvärda.
    Har läst en bok till av Tatiana de Rosnay som heter: huset du äskade. Handlar om hur det blev för den lilla människan när Baron Haussman rev hur och gamla gator och byggde breda boulevarder i Paris runt 1850.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s