Bokrean

Bokrean börjar den 22 februari. En vecka kvar således. Det finns gott om bra böcker och massor med läsvärda deckare. Det handlar mycket om tycke och smak vilka man gillar. Jag har några speciella favoriter som jag vill peka på. Först och främst Reginald Hills bok Dödsmässa. Denne författare som tyvärr gick bort tidigare i år har skrivit många bra böcker. Den som inte har läst honom förut kanske ska börja läsa böckerna i tidsordning. Men det går också att börja med ovannämnda för att se om ni gillar hans speciella stil.

Skickat från min iPad

En annan favorit är Ann Cleeves, Blå gryning. Det är den sista av en svit på fyra böcker. Även här är det kanske bäst att läsa dom i rätt ordning. Men som sagt det funkar också att läsa denna först.

Arnaldur Indridasons bok Mörka strömmar är också ett fynd på rean. Denne islänning har skrivit många spännande deckare som utspelar sig på Island.

Ann Rosmans , Fyrmästarens dotter är faktiskt den första av hennes deckare. Mycket bra tycker jag.

Och till sist en bok för alla som gillade DaVincikoden av Dan Brown så finns Raymond Khourys, Isens gåta att köpa. Kanske inte riktigt en deckare men mycket spännande.

6 thoughts on “Bokrean

 1. Det här med bokrea är nog inte lika magiskt längre sen internet tågade in. Tror det påverkar. Man kan köpa böcker billigt på nätet hela tiden nu. Jag ska se om Steve Jobsboken kanske kommer på rean. Men den är kanske för ny. Inte vet jag hur dom tänker. Ska kolla. Brukar köpa fackböcker mest.

 2. jag satt hos mamma och tittade i bokreatidningen, jo det finns många bra böcker på rean, jag skrev en lista till mamma som hon ska lämna in på bokhandeln
  kramar

 3. Har fortarande reaböcker sedan 4-5 år tillbaka så de blir inga nya för min del i år.
  Min iPad funderar jag på att sälja, använder den aldrig. Laddar bara då och då när de behövs.

  Hoppas du hittar det du vill ha på rean

 4. Kul att du gillar Ann Rosman! Jag har läst samtliga hennes böcker och dessutom pratat med henne på bokmässan. I efterordet till sina böcker skriver hon om Helena Edenholm, bibliotekarie på Marstrand. Henne har jag träffat och hennes dotter har varit kollega till mig i Halmstad. Dessutom bor våra bästa vänner på Instön (ön innan Marstrandsön) och de har galleri på Marstrand så man känner ju till miljön.

  Ann Rosman skriver just nu på sin senaste deckare som snart kommer ut – den ska heta Mercurium. Hon finns på Fejan.

 5. Ska nog trotsa på köpstopp o shoppa loss lite på rean. Isens rike har jag inte läst, men alla de andra du nämner. Reginald Hill är oxå en av mina favoriter!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s