Mer om bokrean

Jag har tipsat om deckare som jag tycker är läsvärda i ett tidigare inlägg: https://gunnardeckare.wordpress.com/2012/02/15/bokrean/#comments

Jag vill inte påstå att jag har läst alla deckare som är till försäljning på rean men just nu är jag mer intresserad av att varva med annan läsning. Klas Gustafson har skrivit en bok om underbara Monica Zetterlund som finns på rean. Den tror jag att jag ska inhandla.

Jag är också nyfiken på boken Rovfåglar i Europa av Benny Gensböl. Kan alldeles för lite om dessa fascinerande fåglar. Kanske kan jag där få förklarat varför Gladan som är så vanlig i Skåne inte syns till längre upp i landet?

Skickat från min iPad

5 thoughts on “Mer om bokrean

 1. Jag brukar gynna min lokala bokhandlare till bokrean, men där finns inte alls samma utbud nu när internet finns i nästan var människas hushåll… Men jag vill gärna ha “min” bokhandel kvar och lyckas varje år hitta något läsvärt på rean. 🙂

  Fridens liljor

 2. Gladan var nstan utrotad när man började utfordra fåglarna i Såne. Arten ökade mer och mer och har nu spridit sig till Blekinge och Halland som häckfågel. Vi ser den rätt ofta här i Falkenbergstrakten. Numera finns det ca 2000(!) par i Sverige varav ca 1800 i Skåne.

  Ordet glada har inget med glad att göra. Namnet kommer av verbet glida.

 3. Jag var i Åhléns och Akademibokhandel i lördags. Alla rea böcker kunde redan köpas.
  Förvånad jag blev.
  Men bästa ställen är Bokus. De har låga priser och ingen frakt. Numera kollar alltid där när jag blir boksugen. Pocket är nästan alltid halva priset jämfört med butikspriser.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s