7 thoughts on “Ibland är jag glad att jag är vegeterian

  1. Hej, Gunnar!
    Såg ett reportage på TV om detta men det är inte aktuellt här i alla fall. Men kanske det kan vara en lösning för många undernärda i fattiga delar av världen som inte har tillgång till boskap och behöver näring, vad vet jag? Men detta är väl tänkt för “den rika delen” kan jag tänka mig för det kostar väl att framställa..
    Kram, Agneta

  2. Tycker det känns lite knepigt det med odlat kött…
    men om det kan rädda matbristen i världen, och minska lidande för många djur så kanske det är ok..
    Men som allting…så finns det kanske risker även med detta…och att det inte blir som det var tänkt
    Och undrar om de fattiga i världen i så fall verkligen får del av detta…
    och nog känns det lite konstigt detta med odlat kött….man känner sig inte direkt hungrig när man tänker på det 😀

  3. Min första känsla är: NEEEJJJ!!! Kött odlat i lab känns inte rätt. Som lösning på världssvält och näringsbrist känns det lite som att gå över ån för vatten. Om betydligt fler åt mer vegetariskt och avstod den förtiåttonde oxfilén/fläskfilén/kycklingfilén per månad så skulle maten räcka längre. Köttdisken är ju rätt absurd om man ställer sig och tittar en stund. Väldiga mängder filéer och annat fint kött, medan grytbitar och innanmat är i ett knappt fåtal. Hur många ton oxfilé var det ICA hade laddat med inför nyår i och med att de hade oxfilé i ett av nyårsrecepten?! Svindlande siffror bara för “vår” butik. Tänk då siffrorna för Sverige, Europa, västvärlden…. Vi äter rätt mycket vegetariskt men har perioder då vi äter kött.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s