Melodinostalgi

Den tekniska utvecklingen har varit enorm när det gäller lagring av musik. På ett litet usb-minne kan man lagra hur många låtar som helst. Och nu behöver man inte ens lagra musiken utan kan via Spotify och andra liknande tjänster streama ner musiken. Enkelt och bekvämt.

Men nu kommer det en motrörelse som innebär en renässans för vinylplattan. I Stockholm, som vi då och då besöker, finns det massor med affärer som har secondhand-skivor. Och det är inte vi gamlingar som står för det största intresset utan våra barn. Kanske inte så konstigt egentligen eftersom dom är uppväxta med LP-skivorna.

Min första vinylskiva var String along med Rick Nelson och min första LP var Bobby Bare, Detroit city.

 När jag bläddrar bland mina vinyl-skivor så hittar jag ABBA med Waterloo. Den har snurrat många varv på skivtallriken. Titelmelodin tröttnade jag på ganska snart men det finns många andra låtar på den skivan som är bra. T ex Hasta Manana

Nu drar det ihop sig till final i årets melodifestival. Jag håller på Loreen och kommer att rösta på henne. Hon är favorit inför finalen men man vet aldrig hur det går.

6 thoughts on “Melodinostalgi

  1. Jag hörde just på radion att Loreen inte längre går att satsa på för de som vill spela om vem som ska vinna Melodifestivalen. Man är så säker på att hon ska vinna, så hon ger inga pengar tillbaka längre.
    Kram och trevlig fredag!

  2. Så kul att se att det är fler än jag som gillar vinyl. Själv samlar jag på allt som har med Eric Clapton att göra. Samt att jag gillar att lyssna på svenska deckare.

  3. Vi har en massa gamla vinylskivor som jag förstås tänkt digitalisera – men det måste ju göras i realtid så det lär väl inte bli av. Min fösta var nog Symphonies for the seventies med Waldo de los Rios – uppjazzad klassiskt. Men sen är det inte ABBa utan Hoola Bandoola, Jösses flickor, Röda bönor, Thorstein Bergman sjunger Dan Andersson, Arja Saijonmaa sjunger Theodorakis samt en alldels underbar skiva som heter Barnlåtar med James Hollingworth och Karin Ljungman. “älgarna demonstrerar” – suverän låt! Så det är mest proggmusik och folkmusik från Dalarna – på den tiden samlade spelmansstämman i Bingsjö 40 000 personer…Nostalgi var ordet.

  4. För en gångs skull verkar alla vara överens om vem som bör vinna Melodifestivalen. Det låter betryggande, det ökar chanserna att “rätt låt vinner”

    De gamla vinylskivorna har jag inte haft hjärta att slänga. De står kvar här i källaren, både EP och LP. En del av dem är mer eller mindre sönderspelade och illa medfarna men andra bättre. Har dock ingen spelare att använda till dem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s