Sommarvärme och hockeynostalgi

Knappt att man tror på termometern! Men väl ute så är det ljumma sommarvindar så det stämmer faktiskt. Men vintersporterna pågår ändå.

Ikväll spelar Färjestad semifinal i ishockey. När jag var i tonåren så var hockey stort. VM med dåvarande Sovjet och med Tjeckoslovakien var hur stort som helst. USA brukade skicka collegelag och Finland vár inte lika bra då så Sverige hade alltid medaljchans.

Eftersom jag har bott i Karlstad nu sen 1972 så finns det plats i hjärtat för FBK men jag håller på Linköping mest. När jag bodde i Linköping hette bästa hockeylaget Kenty och spelade inte i högsta divisionen. LHC hamnade llite “mitt i mellan” i år. Inget slutspel men heller inget kvalande.

Skickat från min iPad

11 thoughts on “Sommarvärme och hockeynostalgi

 1. Nostalgi 🙂 När Sovjet låg lite “risigt till” så kom då Krutov, Larionov och Makarvo och sopade banan med motståndarna….pucken såg ut att ligga på ett snöre mellan de tre för att hitta målet. Härliga tider 🙂 Svenskarna var också duktiga och har varit genom tiderna. Så otroligt många som har gjort karriär i USA/Candada. Bra med tanke på att populationen i vårt land inte är så stor.
  Kram, Agneta

 2. Hejsan Gunnar. Tibast är ju härdig här uppe, då kan ni ha den i Karlstad oxå. Ni ligger ju mer söderöver än här. Bara man kommer ihåg att ta dän bären för barn, dom är giftiga. Kram

 3. hoppas att Färjestad vinner, jag följer inte VM som jag gjorde för några år sedan, har tappat lite av intresset för ishockey, väldigt varmt ni har haft det, inte alls upp mot de temperaturerna här
  Sv: jo, jag gör alltid matslista till en hel vecka eftersom vi veckohandlar
  kramar

 4. Hoppas helgen var bra för dig o familjen. Kalasväder är det här. När det gäller Elitserien är jag inte värst intresserad. inte av Fotbollsallsvenskan heller. Är väll lite knepig av mig. OS, VM o EM då kan jag kika ngn gång emellanåt. I sommar väntar OS i London, ska bli kul med blandade sporter. Men tänker inte sitta inne i vackert väder.

  Ha de gött vännen o goa kramizar!

 5. Jamen, om man skulle flytta till Karlstad då:-) Sommarvärme i mars – det är nästan orättvist. Hockey var favoritsporten nr 1 en gång i tiden, men när VM började sändas på TV3 tappade det spänningen på något sätt. Ingen Arne Hegerfors, ingen Christer Ulfbåge. Jag känner lite på samma vis nu med skidskyttet som gått till fyran. SVT är outstanding i sändningar och kommentatorer. Tycker jag! Ha det så bra Gunnar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s