Bokserie eller serieböcker

Det börjar komma ut fler och fler böcker med tecknade serier för vuxna. Kul att läsa ibland även om det blir sällan för min del. En tecknad bok som bygger på Stieg Trenters deckare, Roparen, fick jag i julklapp för några år sen. Jakob Nilsson har tecknat och berättat efter Trenters roman.

Bra tecknat tycker jag.

I en hylla här hemma fann jag också en tecknad version av Enid Blytons fem-böcker. Famous Five som dom heter på engelska. Det finns en notering att jag köpte boken 1984 till dottern ” för att hon är så duktig i skolan”. Skolan i det här fallet var engelskspråkig och låg i Swaziland, södra Afrika.

Att det fanns en tecknad variant bland alla böckerna hade jag glömt. Undrar om en sådan serie nånsin blev översatt till svenska ? Tror knappt det.

Värmerekordet blev 21, 6 grader enligt uppgift från hustrun. Jag har varit i Karlstad idag och här har det bara varit 19,5 grader som mest. Enligt samma källa blommar Forsythian i Årjäng. Det måste vara ovanligt tidigt. Nu väntar bistrare tider men det är skönt så länge det varar.

3 thoughts on “Bokserie eller serieböcker

 1. Har svårt attt tänka mig att det skulle vara lika kul att läsa en bok som serie även om det är bra gjort.
  Idag var det varmt men nu ska det bli kallare och frost till helgen. Hoppas de har fel.

 2. Serier läser jag gärna men serieböcker..Minns att vi hade Röda Rummet på bibblan. Och när jag var ung fanns en serie som hette Illustrerade klassiker.

  Ingen dimma idag, varmt och skönt.

 3. I Årjäng var det def gassigt igår tisdag i solskenet. Eleverna lekte i t-shirt ute, helt klart sommarväder.
  Tecknade serier för vuxna låter kul. Nu på ålderns höst så kanske man ska börja vänja sig vid mer lättsmält litteratur och bildstöd också för att hänga med i handlingen. 😉

  Skämt åsido så tänker jag att SVerige är ett u-land när det gäller tecknade serier för vuxna. I Japan så är det vanligare och Manga finns ju som tradition. Det lär vara en vanlig läsning i tunnelbanan på väg till eller från jobbet, inte så tungt att ta till sig och dramatiska bilder. Fast i Sverige tror jag en del Manga har blivit förbjuden eftersom det ibland kan bli lite väl “vuxet” 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s