Ändrade läsplaner

Idag hämtade jag ut Elly Griffiths senaste bok, A room full of bones, på biblan. Då lägger jag undan de böcker jag hade tänkt läsa för denna har jag väntat otåligt på. Den finns i svensk översättning med titeln Känslan av död, eller är i vart fall på gång.

Det var Lennart Carlstedt som tipsade mig om den här författarinnan. De första tre böckerna heter; Flickan under jorden, Janusstenen och Huset vid havets slut. Dessa böcker vinner på att man läser dom i tidsordning.

Böckerna handlar om “rättsarkeologen” Ruth Galloway. Vet inte om jag har översatt hennes titel rätt från engelskan. Kortfattat kan man säga att hon är expert på mycket gamla ben men har en märklig förmåga att också finna nya som  avslöjar brott.

Skickat från min iPad

6 thoughts on “Ändrade läsplaner

  1. Vilka bra tips du kommer med! Fast jag vill nog ha dom på svenska (böckerna alltså 😉 ) så jag får vänta tills jag är i Sverige igen och leta där 🙂

  2. Till alla som frågar efter svensk översättning – den finns och heter mycket riktigt Känslan av död och kom ujt i mars. En hastig sökning på t ex Halmstads stadsbibliotek visar att den också nått biblioteken. I bokhandeln ska den granterat finnas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s