Längtan

Den här tiden på året rymmer både frustration och förväntan. Man är trött på snö och kyla och vill bara att det ska bli vår. Den sommarvärme som vi hade för nån vecka sedan väckte liv i drömmarna även om man visste att vintern skulle återvända. Det lutar åt att vi avvaktar med utlandsresor till sommaren. De lov som hustrun har från målerilinjen kommer vi att använda till att umgås med vårt barnbarn (som förresten fyller två månader på tisdag)

Foto Gunnar Carlstedt Havet utanför Malmö.

Vi tittade på ett program om och med Simon and Garfunkel på TV igår. Jag tror att vi har all deras musik på antingen skivor eller inspelat på kassettband. Sen kollade vi på ett avsnitt av Inspector Lewis.

Nu ska jag se om jag hittar några aprilskämt på tidningarna. Eftersom man varje dag kan läsa om stolligheter så förefaller otroliga , är det inte lätt att urskilja vad som är sant eller inte.

Men min viktkurva är inget aprilskämt som tur är. Målet är att komma ner under 25 i BMI som är nåt slags tak för när man betraktas som överviktig. Sakta men säkert har jag rört mig åt rätt håll under årets tre första månader men jag har en bit kvar till 25-strecket.

8 thoughts on “Längtan

 1. Ha ha.. Du har så rätt. Ett tag aviserades att rovdjursutredningsförvaltningsplanen eller vad det nu var skulle komma idag. Och det kanske hade varit relevant med tanke på att innehållet kommer att likna ett skämt, men antagligen insåg man risken med detta och flyttade fram till den 4;e april istället.

  1. När det gäller vargfrågan är det tyvärr svårt att övertyga de värsta varghatarna. Vi har bott på landet i Dalarna flera år och de flesta är positiva till vargen. Även de som fått sina tamdjur rivna. Jag vänder mig mot att man talar om “landsbygden” som en enhet där man gör sig till talesperson för alla som bor här. Även i varglänen är de flesta positiva till varg.

   I stället för att argumentera skicar jag en länk:http://www.de5stora.com/omrovdjuren/varg/farlig/.

   När det gäller resor söderut så brukar vi ofta åka i september eller oktober. Sommarmånaderna är för varma för oss. I år blir det nog Sicilien men vår stora resa i år går till Kina i oktober…

 2. Grattis till en snygg kurva! Semestra på hemmaplan med barnbarnet är väl inte fel. Våra planer är osäkra in skrivande stund…

  Ha en fin söndag!

 3. Härligt att det går nedåt=) Själv gick jag ner tre kilo innan semestern, tyvärr fick jag tillbaka 1,5=( Men så går det när man slöar på en solstol och dricker kalla öl..haha.

  Ja vi blir hemma i sommar, vi brukar alltid åka utomlands, men nu tycker vi att det bara blir för varmt.
  Mysa med barnbarn är ju inte fel..ha en go söndag, kram

  Med nedladdning menade jag bilder…trögt går det.

 4. Det var en fin bild från Malmö!
  Å visst är april en nyckfull månad med både kyla, frost och bakslag för vårvärmen som brukar tjuvstarta redan i mars. Jodå, Kloktok har redan sett folk i shorts… Fast det i vindarna stundtals ännu känns som behov av att behålla långkalsingarna på… 😉
  Oj, du har verkligen en bra utveckling på din viktkurva! Bra jobbat! 🙂
  Fridens liljor

 5. Du har ju inte lika mycket kvar för att nå målet än när du började.
  Vårt liv består av en evigt väntande. Väntan på våren, väntan på sommaren, väntan på semestern, väntan på julen väntan på svaret från….osv.osv. osv.
  Gör vi nåt annat egentligen? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s