Gult är färgen

Som jag har bloggat om tidigare så har jag upptäckt att det finns bra deckare i Finland. Boken Med en mördares ansikte av Matti Rönkä gav mersmak. Jag fick ett tips om en annan finsk författare, Reijo Mäki. Jag läser just nu Gula änkan av denne författare. Så här långt verkar det vara en bra bok.

Gula änkan på franska blir Veuve Clicquot. En berömd champagne som vi drack när vi förlovade oss. Hur vi nu hade råd med det när vi var fattiga studenter.

Gult är en viktig färg under Påskhelgen. Den står för glädje i kyrkans liturgi. Gula kycklingar, ägg påskris med gula fjädrar m.m ingår också i det mer profana firandet av helgen.

Jag önskar alla en Glad Påsk! Ta det varsamt i trafiken

Det optiska fenomenet i mitt förra inlägg är fortfarande ett mysterium. Tack för kommentarerna! Detta är naturligtvis ett i-landsproblem men det är irriterande med saker som man funderar över. Jag börjar luta åt att det kanske är ett psykologiskt fenomen. Man ser det blåa och tolkar det fel….. kanske…

 

 

6 thoughts on “Gult är färgen

  1. Ja visst är Gult en viktig färg i Påsk. Det är en vacker färg. Det enda den färgen inte är bra till ,det är att ha en gul tröja när det är dags med rappsabagga. Men till påsk ska det vara gula påskliljor, gula servetter m.m. I dag är det Påskkärringornas dag så nu far jag till Blåkulla. Hör du något i luften som surrar så är det bara jag som flyger förbi.Ha en bra Påsk.

  2. Gult piggar upp.
    Festligt att det finns bra finska deckarförfattare också.

    Önskar dig en härlig, trevlig och glad påskhelg.

    Ha det riktigt gott!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s