En katt bland hermelinerna

Så här i början av våren är det blå Scilla som dominerar i trädgården. Den växer överallt och verkar inte påverkas av att massor med lökar åker med när vi rensar i rabatterna och klipper gräset längre fram på sommaren. I år upptäckte jag att vi har en vit variant bland alla blå. Hur kan det bli så undrar jag? En “albino” eller en mutation?

Mitt flitiga motionerande fortsätter att ge resultat. Framför allt när det gäller konditionen men även viktkurvan går sakta men säkert ner. Inte så långt till målvikten som innebär att att jag kommer under BMI 25.

Kollade på Lets dance igår och röstade på Camilla Läckberg. 

Nu har också hustrun läst boken, Ta hand om min mor av  Kyung-sook Shin och hon blev lika förtjust i den som jag. Jag har tipsat om denna bok tidigare. Den är klart läsvärd. Den finns i svensk översättning.

9 thoughts on “En katt bland hermelinerna

 1. vi har också mängder av scilla i trädgården 🙂 jag älskar allt det blå 🙂 nu fick du mig att leta på nätet igen 🙂 det finns en vit variant den heter scilla bifolia, den vanliga blå heter scilla sibirica
  grattis till din fina kurva, det kommer att gå bra det där
  kramar

 2. Växterna gör lite som de vill. Jag hade en vit begonia som jag klippte ner lite när den blommat över. Nu har den vuxit till sig och börjat blomma igen, men då är blommorna rosa?

  Ha en fin lördag, Ingrid

 3. Hej, Gunnar!
  Förstår att du blir glad när viktkurvan pekar åt rätt håll efter all motion du utsatt dig för 🙂
  Om Scilla kan jag inget men vackert med en vit färgklick i det blå!
  Smaken är ju som baken, men Camilla har mycket svårt för fotarbetet och det är väl det som räknas i dans? Att göra en massa lyft och flaxa omkring är ointressant. Jösses, hon är ju stel som en pinne i kroppen och totalt orytmisk som de flesta men ser man på hur de olika dansarna har utvecklats så är ju Timell den som lyckats bäst. Där ser man verkligen en förändring men hos de övriga..njae..och såklart ligger Anton i en klass för sig. Därmed inte sagt att han vinner, det gäller att rösta på honom om man tycker han är bäst.
  Sedär ja, då var jag den ena som sagt min åsikt i ämnet än så länge….ingen annan som vågar utmana 😉
  Ska kolla in boken du skriver om!
  Kram, Agneta

 4. Det är så vackert med dessa täcken på marken med Scillor
  och säkert det finns albinos av blommor också
  Naturen kan verkligen komma med överraskningar
  ha en fin fortsatt helg

 5. Det går ju bra för dig! Grattis till viktnedgången och den förbättrade konditionen. Jag har bara sett enstaka avsnitt av Let´s Dance. Anton är bäst – sedan finns det några på botten:-) Ha en fortsatt fin och härlig helg med Valborgsmässoafton och 1:a maj!

 6. Hörde en bekant prata om Scilla som blivit vit och som växte bredvid vitsippor. Vet inte om det vita färgar av sig. 😉 Det är nog fråga om mutation. Jag har förresten sett rosa vitsippor. Hmm, det kanske har nå’t med surhetsgraden på jorden att göra eller så är det lita “allmän” mutation bara. 🙂

  Mycket bra trend på viktkurvan! Grattis! 🙂
  Fridens liljor

 7. Duktigt jobbat med kurvan! Jag låg på en hyfsad nedåtgång, men nu efter Sverige med gomat och gofika dagarna i ände så törs jag nog inte ställa mig på vågen på ett bra tag… 😉
  (Plus smågodis i mängder…)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s