Ny Tolkienfilm på gång

Nu har den första trailern kommit för filmen The Hobbit. Filmen som baseras på Tolkiens bok är regisserad av Peter Jackson. Se trailern här: http://www.svd.se/kultur/jackson-slar-tillbaka-mot-hobbit-kritik_7123997.svd

Omslaget till den här boken är en tidig skiss av Tolkien själv. Boken är naturligtvis översatt till svenska också. Faktiskt i flera olika versioner. Den senaste har titeln Hobbiten eller Bort och hem igen. I den svenska nyöversättningen av Sagan om ringen- triologin så använder man nu också hobbit istället för hob om “halvlängdsmänniskorna”

Skickat från min iPad

4 thoughts on “Ny Tolkienfilm på gång

  1. Jag gick till baka och tittade på förra inlägget också. Där såg jag att du hade Wallanderfilmer. Jag har också några stycken som jag ska titta på.Har sett en del. Tycker om dom för de är ju tagna i Ystad och det är ju bara 2 1/2 mil härifrån. En film som heter Hämden är tagen vid sjön. Då lånade han min systerdotterdotters hus till den filmen.
    Ja det är Forsythia som blommar i trädgården. Katten satt inte högt upp och han kom säkert ner igen för jag har sett den fler gånger sen. Ha en bra Helg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s