Deckare på TV

Det är lite tunt med deckare på TV nu tycker jag. Men det finns några serier som jag tittar på allt som oftast. Framförallt blir det Kommissarier Lewis på lördagskvällen kl 20.00 i kanal 9. Trodde inte att det skulle bli nån framgång att fortsätta med deckargåtorna i Oxford efter Inspector Morses död (Även skådespelaren John Thaw som gestaltade Morse gick bort två år efter att karaktären dog i serien). Men jag måste erkänna att det har blivit riktigt bra.

Sen kollar jag på DR1 som kör en serie med Hercule Poirot. David Suchet är suverän i rollen som den lille belgiske detektiven.

Om jag har räknat rätt så skrev Agatha Christie 34 deckare med Poriot i huvudrollen. Den första var En dos stryknin som kom ut år 1920. Den sista boken, Ridå Hercule Poirots sista fall, skrevs nån gång under 40-talet men gavs ut år 1975. (Agatha Christie dog år 1976)

Jag tror att jag har dom flesta, kanske alla i bokhyllan

12 thoughts on “Deckare på TV

 1. Jag håller med dig, det är runnsått med deckar på TV just nu. Som tur är startade Borgen igår kväll, så nu är måndagskvällarna räddade.
  Kram

 2. vi har bara de vanliga kanalerna i tv så jag kan inte se den serien, inte dåligt att du har alla hennes deckare om den trevlige lille Poirot
  Sv: mm, många igelkottar blir tyvärr överkörda
  kramar

 3. Jag har några och funderar nästan på att läsa om dem. Helst “Döden på Nilen” eftersom även jag färdats på den. Tack för puffen 😀

 4. Jag har inte riktigt alla men nästan…och på engelska……de flesta i alla fall………Har även samma/lika en dos stryknin..den faller nästan sönder men oh vilka minnen den ger………..Ridån har jag läst men har den inte själv………….

 5. Det fanns ganska många Agatha Christie-böcker i skolbiblioteken, så under särskilt högstadiet och gymnasiet mer eller mindre slukade jag dem. Men jag vill minnas att jag läste de första redan under mellanstadiet. Lagom tills man läst alla som fanns på den ena skolan var det dags att byta till nästa skola, där det förhoppningsvis fanns någon eller några jag inte hade läst! 😀 Fast det stora flertalet lånade jag nog på kommunbiblioteket, förresten… 🙂

 6. Men! Orkar Du se på deckare på tv också??? Varför blev inte Du polis egentligen så att Du fick jobba med det här på riktigt? Att lösa kriminalgåtor menar jag. För jag antar att det är det som är tjusningen, att läsa sig fram till brottets uppklarande?

 7. Vet inte varför men jag fick en överdos av Agatha Christie. KAn kanske bero på att jag läste några böcker om henne och det förändrade min syn lite.
  Eller så var det alldeles för många Agatha i tv-n och då helt plötsligt börjar man se ett mönster i handlingen. Jag vet inte men jag känner inte längre samma mys.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s