Ju förr desto bättre…

Jag sitter och tittar på bilderna från helgen som vi tillbringade i Östergötland. Vi åkte bl a runt på en konstrunda i trakterna kring Vadstena. Fotot här är från Ombergs turisthotell som var ett av ställena där man kunde se på konst. En vacker utsikt över fälten och sjön Tåkern som skymtar på bilden.

Det nya naturrummet vi sjön Tåkern i Östergötland kommer att invigas snart. Det är ritat av Wingårdh Arkitekter AB och smälter in i miljön på ett fantstiskt sätt. Här en av byggnaderna som jag fotade när vi var vid Tåkern i helgen.

När man har uppnått min aktningsvärda ålder hör till att hävda att allt var bättre förr.. Jag tänker på hur det var innan digitalkameran kom. Vilken känsla när man öppnade kuvertet med framkallade bilder. Nu ser man ju direkt hur fotona blir. Visst är det kul när man kör bildspel på datorn men det är inte samma förväntan som det var med papperskopiorna.

Veckan börjar med ett besök hos sjukgymnasten. Med tanke på att sommaren nu äntligen har kommit så lär det bli flera långa promenader. Några av dom dessutom i sällskap med dotter och barnbarn.

5 thoughts on “Ju förr desto bättre…

 1. Jag tycker att det är fantastiskt roligt med de möjligheter digitalkameran ger och det hindrar ju inte alls att man beställer en del av de bästa bilderna som vanliga papperskopior. Det tycker jag att man ska göra, för vem vet hur länge man får vara så klar i knoppen så att man kan hantera den här nya tekniken. Då kan det vara bra att ha ett fotoalbum att sitta och bläddra i.
  Ha en fin måndag!

 2. Hej, Gunnar!
  Jag håller med dig! Visst var det spännande när fotografierna kom, samt att dom håller färgen både bättre och längre än de digitala. Ska det vara riktigt bra ska man fota i SV. Har gamla kort som är över 100 år i SV och lika fina i dag, men det är då inte de digitala som jag framkallat.
  På söndag får vi återse den gode Perry Mason på Sjuan 20.00! Kul!
  Nu vräker regnet ner och det åskar rejält…kanske dags att stänga av datorn?
  Kram, Agneta

 3. Du undrade hos mig var i Östergötland jag vuxit upp.
  Jo, jag är född och uppväxt i Linköping på 50 och 60-talet
  på en plats som heter Majelden
  fina bilder du har från er tur i Östergötland….Östgötaslätten är så fin på sommaren
  och det är så vackert med dessa Rapsfält och Tåkern känner jag igen
  ha det så gott

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s