En trevlig bekantskap

Jag har nu läst den första deckaren av Gianrico Carofiglio. Den heter På sannolika skäl (Testimone inconsapevole). Författaren har erfarenhet som antimaffiadomare. Det märks att han vet vad han skriver om. Romanfiguren, Guido Guerrieri, jobbar som advokat. Boken handlar om en man som dömts för mord på ett barn. Guido tar sig an försvaret.
Språket i boken flyter på och det är intressant att följa hur Guido hanterar sina egna problem samtidigt som han försvarar sin klient. Jag ska nu läsa bok nummer två av fyra.

Skickat från min iPad

Italienresan kryper allt närmare. Lite nervöst att vi ska bo inte alltför långt bort från området som drabbatas av jordbävningar den senaste tiden. Hoppas att det stabliserar sig.

Jag har nu haft 20.000 besök på bloggen sen jag flyttade den till WordPress. Tidigare låg den på Aftonbladet och därefter på blogspot.com. Och hittills har jag fått 2.300 kommentarer.

Igår blev det dubbal promenader. Först gick jag själv på förmiddagen i ca 1,5 timme. Sen var vi några som gick ut på kvällen på en tur som varade nästan 2 timmar. Sammantaget blev det nog i mesta laget. Idag ska jag gå en tur med Åke på förmiddagen.

8 thoughts on “En trevlig bekantskap

 1. För ovanlighetens skull har jag också en bok på gång nu. Den lilla handboken som följde med min nyinvestering! 😉

  Skämt å sido… Nu när sommaren, och kanske även semestern, närmar sej med raska steg så lockar det verkligen med deckarläsning. Måste ha kommit ut massvis med nya böcker av författare som jag “läste slut på” när jag hade intensiva läsperioder förr om åren. 🙂

 2. Jag hoppas verkligen att de här jordbävningarna inte sätter käppar i hjulet för er när det gäller semesterresan!
  Grattis till alla dina över 20.000 besök!
  Kram, Ingrid

 3. Grattis till alla besök och kommentarer!

  Det låter som en intressant bok.
  🙂

  sv: Den enda sporten som är “helig” för Anders är NBA-slutspelet i basket (pågår just nu). Fast han är snäll och tvingar inte mig att titta 😉 Fast jag tycker det är rätt kul att titta på sport på tv (basket bara live på plats i USA 😉 )

 4. Hej, Gunnar!
  Har samma bok på ingående så det var ju tur att du inte avslöjade mer om handlingen men den låter mycket tilltalande 🙂
  Grattis till alla besöken 🙂
  Ja du, jordbävning är inte att leka med så jag hoppas att det lugnar ner sig snart så att ni får en trevlig semester. Kanske är det läge att boka om till en annan destination utifall? Alltid bra att kolla med researrangören vad ni har för garanti om ni vill åka hem tidigare än beräknat.
  Kram, Agneta

 5. Vi får hoppas det lugnar ner med jordbävningarna tills du ska till Italien. Kul med en resa att se fram emot.
  Hurtigt av dig att promenera så mycket. Tog en långpromenad idag jag med. Skönt.
  Önskar dig en härlig fortsatt vecka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s