Gräset det växer och …..

…….grödan den gror. Sätt på pannan mor.. Så sjunger Gunde Johansson i Torparvisan. Att klippa gräset på villatomten känns inte särskilt betungande när man jämför med hur det är  att klippa på farmen. Här är det dottern som tar ett varv medan morfar (=jag) passar lilla Eira. I morgon är det dags igen. Bra motion!

Ser i almanackan att det är Sveriges nationaldag idag. Är för mig en helt vanlig dag. Som pensionär påverkas jag heller inte av att det är en röd dag. 

 

8 thoughts on “Gräset det växer och …..

  1. Jag har sett en som klipper gräsmattan själv. Skulle jag ha gräs skulle jag köpa den. Verkligen värt investeringen. Klipper oavbrytet, och hörs knappt. Det är grejer det. Kostar runt 20 000 kr.

  2. Nej de röda dagarna spelar ingen roll som pensionär.De är lika alla de andra.Men vissa saker runt om stängs och det blir lite “oreda” så jag tycker man blir lite dagvill ändå. Som nu, är det måndag i morgon eller vad.Oftast.

  3. Jag firar inte Nationaldagen på något sätt heller. Det fanns visst lite på torget med ungdomsorkestern m.m. Men jag brydde mig inte. Under alla år som man jobba ,ja då firade man inte så det går väl i de gamla spåren. Där fördela du arbetet bra. Det var säkert roligare med den lilla. Till din fråga. Jag har varit på bok kafeHa det bra/Anitaèt i Ystad men det är länge sedan så jag vet inte om det finns kvar ännu.

  4. Håhåjaja…jag ligger på söffa för så ska dä va 😉 Tur man bara har balkong så slipper man klippa gräs, fast det är en del pyssel där med. Nu har jag lånat Broheds “Kömordet”! Den enda jag inte läst än 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s