Konst-igt sammanträffande

 

Ni som har blogg.se. Jag vet inte om mina kommentarer kommer in. Verkar inte så?

Jag är, som väl kanske framgått tidigare, intresserad av släktforskning. Källorna till forskningen är många och ibland hämtar jag information ifrån andra som forskat. Den tidigaste släktforskaren som jag stött på är min farfar som gjorde en översikt redan år 1914. På den finns också en teckning av min farfar och farfars far som inspirerats av gamla testamentes personer David och Saul.

I Lucca såg vi en utställning av motiv från gamla testamentet gjorda av Chagall. Också där fanns motivet David och Saul med. Kul att jämföra tyckte jag!

Utställningen blev också en repetition av kristendomsundervisningen som vi fick i småskolan. Den sitter betydligt bättre i minnesbanken än senare undervisning och vi kände igen de flesta av motiven som inspirerat Marc Chagall.

Utställningen var i kyrkan Chiesa San Cristoforo, via Fillungo. Men kyrkan på bilden nedan är den vi besökte mest. Inte bara för att den var vacker och andaktsfull. Det var svalt och skönt där. Och svalka behövdes då temperaturen i skuggan hela dagarna låg mellan 32.35 grader. Lite kuriosa om byggnaden är att den från början var tänkt att bli högre. Man ser det på att framsidan är mycket högre än resten av kyrkan.

5 thoughts on “Konst-igt sammanträffande

 1. Välkommen tillbaka till ett kallare land.
  Mycket fint att se förstår jag. Kyrkan var fin.

  Ha det gott i regnet? Eller… här är det skyfall sedan början på natten igår.

 2. jag tycker också om att gå in i kyrkor och titta på allt det vackra, det är liksom ett historiens vingslag
  jo, dina kommentarer kommer fram till mig
  Sv: fast här har det regnat fjärde dagen i rad, så jag tycker att det räcker nu
  kramar

 3. Hej. Jag blev inte klok på kommentarerna heller.
  Men jag måste godkänna dem först och det har jag gjort nu. Men det kan ta ett tag innan de syns ändå.
  Det här har jag skrivit till blogg.se om, jag är van att gå in “utifrån” och se om det är kommentarer. För det mesta är jag bara här på kvällarna så det kan dröja innan jag loggar in där. Men jag gör det, det lovar jag.
  Jag kan svara direkt med signatur också, som de redan lagt dit, men den vet ingen vem det är inte ens jag själv så den får vara.

  Ber om ursäkt om du blev förbryllad, själv blev jag helt galen kan jag lova dig.

 4. Fina bilder på din blogg! Citronbilden var bra med en stor i där fram. Kanske kan vara skönt att ha varit i hettan i Italien för här verkar värmen dröja än. Vi får se hur det blir i juli. Men något konstigt är det allt med vädret. Fast det är skönt när det inte är så varmt tycker jag. Och det växer ju bra i alla fall och det är huvudsaken. Vi har tagit en skörd och fyllt en ensilageficka. Nästa skörd blir i början på augusti. Sen får vi se om det blir en tredje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s