En annorlunda deckarförfattare

För två år sen hittade jag en bok av den franska författarinnan, Fred Vargas, i en bokhandel i Florens. Vilket gladde mig eftersom jag än så länge bara har hittat tre böcker översatta till svenska (Budbäraren, Mannen som vände insidan ut och I de eviga skogarna.

Nu hände samma sak i Lucca. Affären hade bara ca 10 böcker på engelska och det kändes verkligen som bingo när en av dom var en bok av Fred Vargas. Lite kul också att en svensk köper en fransk deckare översatt till engelska i en italiensk bokhandel.

Huvudpersonen i hennes böcker är kommissarie Adamsberg och handlingen börjar med ett makabert fynd på en kyrkogård. Fred Vargas, som egentligen heter Fredrique Audouvin-Rouzeau, har en helt egen stil. Jag rekommenderar hennes böcker som är översatta till svenska om man inte gillar att läsa på engelska. tyvärr kan jag inte tillräckligt med franska för att läsa originalen.

Staden Lucca har en stadskärna innanför murar som är ca 4 km i omkrets. Trånga gator som synes på bilden nedan där Bitte har stannat upp. Vi bodde bara 500 meter utanför en av portarna vilket var smidigt.

När man tröttnade på gränderna i stan så var det bara att kliva upp på vägen som gick uppe på muren. en bred gata där inga bilar fick köra. Här promenerade och cyklade turister och invånare i staden.

Undantaget från bilförbudet var en parad av veteranbilar på lördagen. Jag tycker att detta foto blev lite spännande. En nunna som har mobiltelefon i högsta hugg för att fota bilarna möter en kvinna som också har kameran beredd.

Agneta. Agnetas home. Jag kommer inte in i din gästbok

8 thoughts on “En annorlunda deckarförfattare

 1. Vad skönt med bilförbud åtminstone nån stans! 🙂 Kul med den “mobila” nunnan – undrar om hon använder appar och facebook i sin telefon, har ett direktnummer till himlen, och om hon kanske rent av har en blogg nånstans!? 😎

  Idag funkar allt som det ska i min blogg (ännu så länge), så då känns det lite mer inspirerande att titta runt ordentligt i bloggarna man besöker. 🙂 Har precis kikat igenom alla dina inlägg om resan. Italien skulle verkligen vara en upplevelse att få möjlighet att besöka nån gång.

  Ha en fin dag!

 2. Sommarvädret här skulle jag kalla bedrövligt. Regn och regn och sedan på em sol, så dags då.

  Nu syns kommentarerna. Jag har ju publicerat allt både inlägg och kommentarer men inget syntes.
  Då skrev jag på rovie igen och det gick upp blixtnabbt och då helt plötsligt kom mynis också.
  Nu har de hittat en bugg som de skulle fixa i morgon.
  Får se hur det blir, troligen byter jag tillbaka till rovie igen. Det är ju där jag har allt sedan flera år tillbaka. Jag har nu skrivit lite kort på båda och samma händer. Rovie först sedan den andra, som är en underblogg. Kan ju vara det. Återkommer hur det blir.
  Nu ska jag sova. Ögonen går i kors av allt testande.
  God Natt

 3. Kul att läsa om er italienresa. Jag reser ju aldrig själv och snyltar gärna på andras upplevelser! 😉
  Ditt bloggande låter komplicerat och jag begriper inget, men nya blogg.se som vi fått byta till verkar ok. Det kom en kommentar från dig igår, men innan dess var det länge sedan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s