Moln

Det har varit lite resonemang på bloggen om hur man säkerhetskopierar filer, bilder m.m. Exempelvis så använder Lennart Carlstedt  sig av Telias tjänst. Jag har funderat på den men har en bra säkerhet med Apples ICloud. Säkerhetskopiering av både Iphonen och Ipaden sker automatiskt när enheterna har tillgång till Wifi. Det har dom exempelvis hemma. Allt sker trådlöst. 

 

 

 

 

4 thoughts on “Moln

 1. Hej, Gunnar!
  Finns väl inget tråkigare än att säkerhetskopiera. När det gäller bilder på mitt barnbarn och annat som jag finner viktigt så framkallar jag dom och så åker dom in i album för där passar dom bäst. Kul att titta där ibland.
  Annars går det ju bra att lägga över på CD/DVD/USB så man inte blir beroende av en massa tjänster och begriper inte varför en massa foton ska ligga på en server.
  Det börjar bli väldigt mycket extrajobb med tekniken som stjäl tid från oss.
  En vanlig kamera med en vanlig filmrulle är i särklass bäst än så länge. Kort som håller i evigheter.
  Sköt om er! Kram, Agneta

 2. Du menar en ovanlig kamera med filmrulle..Knappast vanlig idag. CD o DVD är jobbigt och lär knappast räcka till. Jag tänkte fråga dig Gunnar hur du gör med bilder som du tar med digitalkameran? Använder du en annan tjänst för de bilderna? F ö håller jag med om att det finns massor av tjänster numera som t ex SkyDrive och Dropbox – men Telia funkar fint för mig!

  1. Jag läser in alla bilder från kameran till pc:n och eller Ipaden.. Har såpass mycket utrymme på minneskortet i kameran att bilderna ligger kvar länge i den också. Just nu ett års bilder ca. Om jag tar ex. bilderna från senaste Italienresan så finns dom just nu på kameran, PC:n, Ipaden och i Molnet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s