Bokfynd på vinden

Inte ens jag som älskar gamla böcker kunde spara allt vi hittade på vinden när vi röjde på farmen. Men den här hade jag inte hjärta att slänga. Den här upplagan av de tre musketörerna gavs ut på svenska år 1895. Det märker man inte minst på språket. Vet inte hur många som idag läser Alexander Dumas mästerverk. Kanske fler som har sett nån av dom otaliga filminspelningar som gjorts. Jag minns den versionen som kom år 1993. Fast då mest titelmelodin All for love som blev en stor hit.

 

9 thoughts on “Bokfynd på vinden

 1. Den boken skulle jag också sparat. Har nog läst de flesta av dem, de äldre och sett påmatiné förr i tiden. Athos, Porthos, Aramis och sedan så blev de fyra d’ Artagnan. (Jag kan lite)

 2. Härlig bok! gamla böcker är dock inte så värdefulla – när vi var med i Antikrundan hade vi med en bibelkonkordans från 1600-talet men den hade inget större penningvärde.

 3. Kul med gamla böcker om man är intresserad. Önskar dig o fam en fin helg. Förstår inte varför jag är så dålig på o läsa? Det blir långt mellan varven. Kan köpa tex deckare för ngr kr, så blir dem liggandes bra länge, så får jag plötsligt ett ryck o läser som sjutton. O när ja va på bibblan sist vet ja inte. Bio va också längesen, det är inte billigt heller. Nej, nu ska jag sluta gnälla, fint var det här i Götet i dag, mot i går då regnet vräkte ner mest hela tiden.

  Goa kramen!

 4. Funderar på om jag ens har läst denna bok som förenklad barnbok i skolan på låg- eller mellanstadiet…? Tror faktiskt inte det!? Annars har jag nog fått i mej de flesta av de gamla klassikerna den vägen… 🙂 Såg i andra inlägg vilket mastodontjobb ni håller på med på farmen – kämpa på så är ni nog snart klara!! 🙂

 5. Hejsan, Gunnar!
  Men oj så roligt! En riktig raritet och fint illustrerad och den förstår jag att du behåller. Kanske inte värd så mycket i pengar just nu, men vem vet framöver…? Men det är ju inte pengarna som är av intresse kan jag tänka mig utan den har ett helt annat värde för dig som inte går att mäta i pengar. Och tur är väl det för det finns andra värden i livet än dessa eviga pengar.
  Trevig söndag! kram, Agneta

 6. Kommer inte ihåg exakt vad jag skrev och hittar det inte heller. Men det enda man kan göra med mobil är att MMSa och SMSa till blogg.se. Jo men nu när jag skriver det igen så tror jag att jag gjorde det.
  men jag tror iPad kommer för man kan köpa bakgrunder så något är kanske på gång.
  Ha en skön sommar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s