Lars Lerin på Sandgrund

Skickat från min iPad

Idag blir det ett besök på det nya konstmuseet i Karlstad. Resturangen Sandgrund, som tidigare var ett danspalats, har lämnat plats för ett nytt museum med Lars Lerins tavlor. Bilden ovan är från boken Mellan husen – bilder från Lofoten. Konstnären bodde och målade där under några år. Nu bor han i Värmland. Han är dessutom värd i dagens Sommar på P1

Idag skiner solen men det är bara 15 grader nu på morgonen. Vi fick 23 mm regn i går kväll när åskan gick.

Bilden ovan är på dagens lilja. Den är den som har störst blommor bland mina dagliljor. 

Bilden ovan är från förra sommaren. Om nån vecka så hoppas jag kunna sitta där igen. Det ser jag fram emot.

Deckarreflektioner:

Ann Rosmans deckare, Mercurium, är en av många som är skrivna med parallella tidshistorier. Man får samtidigt följa nutid och händelser för hundra år sen. Sen vävs historierna ihop. Det verkar ha blivit en trend att skriva så. Både Camilla Läckberg och Åsa Larsson har prövat konceptet  Ann Rosman gör det riktigt bra men det känns inte längre lika nyskapande som när Peter Robinson skrev En ovanligt torr sommar redan år 1999. 

6 thoughts on “Lars Lerin på Sandgrund

 1. Hej, Gunnar!
  Så kul med nytt museum och hoppas att besöket var givande.
  Regn och åska hade vi i överflöd här i går så hela stan låg under vatten och det blev kaos. Mera regn väntas i nästa vecka men hoppas att du får njuta av solen i stolen som du visar på ditt foto!
  Ha det gott! Kramen, Agneta

 2. Fantastisk konstnär. Några droppar regn idag. Jo, du har rätt i att väldigt många deckare har parallellhandlingar och nästan alla brott har trådar till det förflutna. Läser Anna Janssons senaste som e-bok.

 3. I dag höll sig regnet borta, men i går vräkte det ner o blev översvämningar på sina håll. Va roligt att ett gammalt danspalats blivit museum. Fina bilder du har lagt in.

  Ha de gött o hälsa så mkt.

 4. Fina bilder om dig och din sommar. Här var ju just nu en riktig sjufall / fast man kanske skriver skyfall 🙂 Men den är redan över. Haglade gjorde också. Häftigt var den kan jag säga. Men inte behövde vara ute och då är det ju allting så mycket bättre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s