Historiens vingslag

När vi går igenom alla saker på farmen som Gösta och Rickard lämnat efter sig, så fann vi en hög med gamla tidningar. Dom har sparat tidningar som har viktiga nyheter. En av dom är från den 5 maj år 1945. Där skriver Nya Wermlandstidningen om slutet på det andra världskriget.
Farmen ligger bara 20 km från gränsen till Norge som var ockuperat. Så kriget var hela tiden närvarande. Släktingar som bodde på andra sidan gränsen lämnade Norge för ett tag och bodde hos dom svenska släktingarna.
En annan konsekvens var att min svärmor som var yngsta barnet träffade min svärfar och bildade familj. Han låg i beredskap vid gränsen.Övriga tre syskon stannade på gården och fick inga barn.

Idag ska jag lämna in bilen för att förhoppningsvis få den krånglande AC:n att fungera.

AnnaKK har problem med att kommentera i min blogg. Om nån annan har bekymmer var snäll och skriv i gästboken eller maila. Tack!

13 thoughts on “Historiens vingslag

 1. Så fantastiskt bra..att dom samlat på sej dessa tidningar..brukar annars hamna på väggar som bakgrundstapeter..själv har jag hittat en facebookgrupp som handlar om Halmstad..där kommer fram en massa gamla foton från staden och folk som levat..ha det..Maria

 2. sv: Här går också skumpan (cavan) åt. Inte sjutton häller vi ut den! Sicken idioti…
  (Min matvaskning var helt av misstag, jag grämer mig än… 😉 )

 3. Tack

  Ja en del avdjuren vill man nog inte stöta på i verkligeheten. Men på Skansen är det kul med dem.
  Ninnie får stå för mig här, jag har kollat upp och det finns ingen Ninnie. Varför det står ifyllt hos alla på WordPress när jag skriver vet jag inte och mina privata uppgifter de vill ha får de inte. Så här får jag vara Ninnie. 😦

 4. å va roligt att läsa en så gammal tidning.hoppas acn blev fixad ,men det lär ju inte behövas nån kyla i bilen nu för brrr va kallt det har varit nu:(

 5. Hej, Gunnar!
  Vad häftigt! Den tidningen skulle vara kul att läsa då jag är född i mars 1945 och fick ovetandes uppleva glädje bland människorna p.g.a. att kriget led mot sitt slut.
  Kram, Agneta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s