När räntan faller………..

…………..har den fattige ingen sked. Eller hur det nu var ordspråket löd. Idag sänkte i alla fall Riksbanken styrräntan med 0,25 % Ser fram emot nya intervjuer med bankchefer som förklarar varför inte boräntan också sänks.

Hur räntesänkningen påverkar kungafamiljen vet jag inte .Jag antar att dom klarar sig hyfsat. Vet inte hur stora bolån dom har på kungliga slottet. Fast enkronor med det här utseendet vill dom nog inte se där.

 

13 thoughts on “När räntan faller………..

 1. mm, jag undrar också alltid varför inte boräntorna ändras lika lätt och kungafamiljen lär nog klara sig ändå, det är ju vi som underhåller dem
  jag såg just den där pengen i Uutiset
  kramar

 2. Boräntorna sänks inte för familjerna ska skinnflås och bankerna bli fetare än fetast. Han som gjorde mynten heter Mattsson. Såg honom på Tv igår. Han ville bara bli kändis. Vad syftet med myntet var sa han inte. Det får man luska ut själv.

 3. Bankerna har ju alltid sina bortförklaringar…Men det lär vara bra med räntesäkning. Hoppas vi kan få vår tågtunnel i Varberg (OBS! EJ Hallandsås!) som vi nu har tjatats om i 12 år…2017 var sista budet, så snabbtåg till Linköping i all ära… Vart tog Västkustbanan vägen? SJ kör inte längre några tåg medllan rikets andra ocfh tredje stad!

 4. Det är svårt för mig som vanlig dödlig och ekonomiskt okunnig att förstå det här spelet med räntor hit och dit. För det känns ibland just som att man spelar ett spel med höga insatser – många människors väl och ve. Mycket handlar om tro och hopp, nästan som religion, inte så mycket fakta och vetenskap.

 5. Hej, Gunnar!
  Har just lagt ut mitt bidrag till räntesäkningen 😦
  Denna gången var sänkningen för låg anser experterna men nu har dom sänkt bolåneräntan så ofta så jag glömt hur många ggr. HB har sänkt bolåneräntatn hörde jag på nyheterna i morse.

  Men jag har inte glömt att alla vi som bor i hyresrätter, och vi är många, aldrig får sänkt hyra….! Mångmiljonären Wallenstam som äger denna gamla kåken fr 50-talet blir ännu rikare för varje räntesänkning…men hyran höjs och numer har dom slutat underhålla lägenheterna som dom gjorde förr vart 10:onde år, det får man göra själv om man får tillstånd vill säga, vilket inte alltid är fallet. Aldrig i livet att jag köper vitvaror och helrenoverar en hyresrätt även om jag hade haft råd.
  Någon ordning får det vara på torpet 🙂
  Nu pågår i TV debatten om den osmakliga s.k. “trängselskatten” som införs i Götet fr. nyår. Vi lär få 36 betalstationer medans Stockholm har 12….logik??
  Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s