Ingen fara på taket

Arbetet är nu i full gång på farmen. Det skall bli skönt när taket är fixat så vi kan komma vidare med renoveringen.

20120925-072653.jpg

Jag bläddrar vidare i tidningar och annat som Gösta på Myrtomt har lämnat efter sig. Fann en almanacka från år 1951 i en låda. Olof Jonasson drev en lanthandel bara några hundra meter från farmen. Nu är den stängd sen många år. Det fåtal lanthandlare som finns kvar i kommunen kämpar för att överleva.

Notera också telefonnumret 6b. Det var på den tiden det var telefonister som kopplade om samtal manuellt. Av alla tekniska nyheter som Gösta var förundrad över så var detta att man kunde sitta hammocken och ringa var som helst med en mobil det märkligaste.

Apropå märkligheter så hör jag nu på radion att ett kilo hummer kostade 102 tkr! Detta gällde det prestigefyllda budet på den första hummern.

7 thoughts on “Ingen fara på taket

 1. Nytt tak är inte fel, det blir det nog här också nästa sommar om inte mossan ramlar av sig själv och det verkar den ju inte göra tvärt emot vad reklamen lovade.
  Undrar hur de där gamla telefonnumren var uppbyggda. Jag minns att hem till min faster och farbror i pappas föräldrahem var det 99a Värends Nöbbele. (Absolut avdelning värdelösa hågkomster, måste ha varit i mitten av femtiotalet!)

 2. Det ser absolut säkert ut att vara på det taket. Som du säger ingen fara där inte.

  Hummer skulle jag nog inte köpa för det priset, jag menar jag köper det inte annars så varför lägga ut så mycket.

  Kul med en sådan gammal almanacka. Själv sitter jag just nu och tittar på de nya.

  Ha en fin dag.

 3. Tur att man inte är nån hummerfantast då! 😀 Mina pelargoner får stå kvar på balkongen rätt länge…de blommar så fint nu, så jag tror inte de vill upp på vinden än! 😀

 4. Blir säkert snyggt när det blir färdigt. Va kommer namnet Farmen ifrån? Det va djädra dyra humrar. Allt gammalt idyliskt försvinner mer o mer.
  Ha de gött o hälsa så mkt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s