Sandy

Det regnar rejält i Årjäng och prognosen framåt ser inte så bra ut. Risken för översvämningar är stor. Fast jämfört med Sandy så är det ingenting. Ikväll kl 23 svensk tid når Sandy New York och det finns risk för en stor flodvåg.

Skickat från min iPad

Idag har jag prövat en ny motionsform. Promenad i kraftig motvind och regn med uppfällt paraply. Blir som en intervallträning. Hårt i motvinden och lätt i medvinden.

7 thoughts on “Sandy

 1. Hej, Gunnar!
  Läste om Sandy och hur man förberett sig på kommande översvämningar. Alla flyg som ställs in kommer att medföra ett elände för de som måste hem…! Att fastna i NY är inte roligt eller billigt.
  Man väntar sig minst 3 dm regn men att sia är svårt. Låter som en mindre Tsunami. Stan ligger ju vid havsnivå och alla höghus som finns vid strankanten riskerar ju att rasa kanske..! Utgår fr. att alla nya hus är ordentligt stadgade med hur är det med de äldre?
  Många platser har drabbats av översvämningar nu.
  Här simmar vi snart i regn och gott om lera finns ju utmed hela västkusten så nu görs mätningar utmed Göta Älv för att förhindra ett nytt Surteras.
  Hoppas att du klarar dig från översvämningar. Kanske det är bättre i Karlstad?
  Kram, Agneta

 2. Jag gav upp och tog bussen i morse till stan! Jag hade fått lite för mycket motståndsvind hem insåg jag…fast inte är det som Sandy förstås…Jättesnygg hylla!

 3. Här har varit en riktigt fin dag!
  Visst är det ruskigt med alla de här väderfenomenen. Naturen ger igen för hur vi har hanterat den! Hoppas att ni i alla fall slipper översvämning och att Sandy inte vållar alltför stora skador i New York.
  Kram, Ingrid

 4. Kommer du göra om samma promenad fler gånger tro?
  Här regnade det på eftermiddagen efter en tjusig soluppgång med påmulnande och lite lagom blåst. Riktigt skönt 6 grader+.

  Hoppas ni får bättre väder i morgon. Allt detta regnande med påföljder kan inte vara roligt.

 5. Jag tittar / lyssnar just nu på CNN på TV som pratar om den stora stormen Sandy.
  Har en mailvän i nordöstra Usa, och de är ganska nervösa inför stormen, och har förberett sig i dagar inför den
  Skönt att vi slipper sådana stormar här

 6. Syrran har varit på semester i USA i två veckor, och om allt har gått som det skulle sitter hon på flyget på väg hem nu. Ifjol var hon i New York men den här gången föll valet på östkusten istället. Och det var ju tur med tanke på Sandy! <:-) Hörde på radion innan i morse att det blivit lika illa som man befarade. Hu… 😦

 7. Världen och vädret är verkligen inte det som den en gång har varit. Inger Maryissa skriver att det är skönt att vi slipper såna saker här i Sverige. Jag är inte så säker att vi är fredade särskilt länge till.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s