Gamla foton…

Min svägerska har gjort ett jättejobb med att identifiera personer på gamla foton som fanns i stugan på farmen. Hon har skrivit på baksidan av fotona namnen på de personer som hon säkert känner igen. Jag håller på att lägga  in bilderna i mitt släktregister. Det tar tid men är en trevlig sysselsättning. Det är fantastiskt vilken bra kvalitet det är på dessa små kort. fotot nedan är ca 6×7 cm stort. Jag har inte gjort nåt i datorn för att förbättra kvaliten, vilket man naturligtvis kan göra. Jag har inte riktigt tid till det nu,….

Här ett av många foton: Damen till vänster är min frus morfars syster Hon jobbade på ålderdomshem och ses här med en gammal dam som vi inte vem det är. Bittes släkting tillbringade själv de sista åren på äldreboende och hon blev 100 år gammal. Föddes år 1900 och dog år 2000.

Idag ska vi ta en tur till IKEA och lämna tillbaka ett paket som vi inte kommer att använda. vi hade tänkt oss en hylla över TV:n men inser att det skulle bli för kompakt. Förhoppningsvis kommer vi istället att ha med oss DVD-fack som vi kan ha i lådorna under den nya TV-bänken.

Igår for jag kors och tvärs i stan för att hitta en Dongle. Till slut fick jag napp. SIBA hade den inte i lager men skickade iväg en beställning. Förhoppningsvis får jag den i början av nästa vecka. Jag behöver den för att kunna ansluta Smart-TV:n till vårt trådlösa nätverk. Tänkte att det var onödigt eftersom vi surfar lät på Ipad, Iphone m.m hemma. Men insåg att jag kan använda den för att se på SVT-play, Youtube o andra liknande kanaler utan att behöva koppla in Ipaden. 

Vattnet fortsätter att stiga i Arvika men prognosen framöver är relativt hoppfull. Klarälven i Karlstad har högt vattenstånd men ännu inga översvämningar. Fast det är små marginaler. Det får inte komma alltför mycket regn framöver. Vi bor själva högt uppe i skogen här i Karlstad, långt från allt vatten. Det känns faktiskt ganska skönt.

Om vattenkurvan ovan sakta stiger så kan jag konstatera att min viktkurva håller sig ganska stabil. Den tiden som kommer  nu innehåller många frestelser så det gäller att jag fortsätter att motionera ordentligt. för inte kan man väl exempelvis avstå från lussekatter och pepparkakor?

 

8 thoughts on “Gamla foton…

 1. Vilken fin bild =) OJ va teknisk du är, jag kunde bett min son att fixa en Dongle åt dig han jobbar på dataavd på Elgiganten, men nu har du fixat en alldeles själv!
  Ja att komma till skott kan vara trögt ibland, jag har tänkt på dom fula kakelplattorna länge och funderat på hur jag skulle lösa det.
  Men nu är det klart…nästan fogning kvar =)
  Ha en skön söndag och Grattis på fars dag

 2. Visst är det fint med svartvita foton. Tänk så många färgkort jag har från tiden då jag började skolan som idag nästan helt tappat färg. Det var kanske bättre förr. Ha en fin kväll.

 3. Fint foto ! och visst är det roligt att ha dessa gamla foton kvar.
  Själv har jag en hel del foton som jag hämtade från min mammas lägenhet,
  men tyvärr på de flesta fotona vet jag inte vilka de är då inget är skrivet på baksidan av dem
  och har ingen jag kan fråga om vilka personerna är på bilderna….lite trist faktiskt…
  ha den fin fortsatt söndagskväll och ny vecka som kommer

 4. Fin gammal bild. Hoppas besöket på Ikea blev bra. Förstår att du tycker det är kul med nya teknikprylar. Själv är jag inte så överdrivet modern av mig, men det kanske blir i framtiden, man vet aldrig. Lussekatter o pepparkakor är gott, lätt att det kan bli för mkt. Alltid bra o röra på sig.
  Ha de gött vännen o hälsa så mkt.
  Goa kramizar!

 5. Fin bild. Svartvita bilder börjar komma tillbaka har jag sett, har själv tagit bort färg på vissa som blir klart bättre.

  Svar: Jo det är den blomman, jag hade fått ett annat svenskt namn som jag inte minns. Men googlade och där var den ju.
  Tack för det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s