Ni är väl lönsamma?

Jag har varit hos läkare och fått en ny medicin istället för den som inte tillverkas längre. Han hade samma teori som jag varför dom tabletterna inte längre produceras. Inte lönsamt längre… Marknadskrafterna styr…

Det kanske inte låter så besvärligt att byta medicin till ett annat fabrikat med ungefär samma innehåll. Men den som har prövat olika mediciner och testat lämplig dosering vet att det tyvärr inte är så alldeles enkelt. Särskilt inte när man behöver testa doseringen under flera månader innan man vet vad som fungerar. Och då kanske behöva pröva ytterligare nåt alternativ.

Gissa vilket väder vi har här idag.

 

 

b

7 thoughts on “Ni är väl lönsamma?

 1. Nej du, nu är man rakt inte lönsam längre utan snarare tärande och det tänker jag vara i många år till. Alltid retar det någon!
  Kram, Ingrid

 2. Jo, det är nog tyvärr så att det är marknadskrafterna som mycket styr över vilka mediciner som tillverkas…och hänsyn tas inte lika mycket till behovet av dem.
  Hoppas verkligen att den nya medicinen kommer att funka för dig.
  Här är det också riktigt ruskväder idag med blåst och regn.

 3. Ja, det är ju egentligen vansinne att slopa ett läkemedel som visar sig fungera bra över lång tid… Sedan tycker jag det är ett elände med principen om att byta ut ett läkemedel mot annat så kallat generiskt läkemedel som påstås ha samma innehåll som det läkaren har förskrivit, men till ett billigare självkostnadspris, med annat namn och annan tillverkare. Det blir som sagt lite rörigt och exakt likvärdiga generiska läkemedel kan aldrig säkert garanteras är min bestämda uppfattning!
  Å visst är det så att nyare läkemedel kan säljas för en dyrare penning till folket…

  Här är det samma väder. Det hade varit grymt mycket snö om nederbörden hade kommit i form av snöflingor… Så på ett sätt är jag glad över att få slippa skotta! Fast snart är det vadarbyxor som gäller… 😉

  Fridens liljor

 4. Jag tror det regnar.

  Det där med ny medicin har visat sig inte fungera så bra för mig. Enligt den enda läkare jag litar på kan det vara partiklar i maskinen de tillverkar dem i varför verkan blir annorlunda.
  Hemskt att pengar ska styra hälsan.

 5. Så jobbigt. Hoppas det trots allt går någorlunda smidigt att byta.

  Jag stör mej på att det verkar som om det ofta inte finns rätt medicin hemma på Apoteket, så patienterna antingen måste vänta tills de får hem den (vilket ibland kan ta lång tid!), själva söka sej till ett annat Apotek i förhoppning om att medicinen ska finnas där, eller nöja sej med något annat (visserligen snarlikt) läkemedel än det som faktiskt står på receptet… :-I

 6. Inte blir det billigare fast den är billigare. Att de har mage att säga att det är samma som den tidigare medicinen var. Det är ju inte det. Och i slutänden blir faktiskt dyrare då man ska testa lite olika fram och tillbaka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s