Teknisk återvändsgränd

Mycket nostalgi när jag går igenom alla papper m.m på farmen. Jag hittade nedanstående vykort i en hög. När jag hade den allra första privata mobiltelefonen så fanns en tjänst som jag prövade några gånger. Det fungerade på det viset att man tog ett kort som man sen skickade iväg från mobilen med adressuppgifter till ett särskilt nummer. Där fabricerades ett vykort som sändes i pappersform till mottagaren. Passade bra till personer som inte hade tillgång till mobiltelefon. Men tjänsten försvann ganska snabbt.

Idag regnar det i Karlstad. Om prognoserna stämmer så ska det bli rejält kallt om några dar. Hoppas på det så att dom kan köra upp takpannor till stugan på farmen.

På dagens agenda står ett läkarbesök och en hel del inomhusaktiviteter. Jag ska också lämna tillbaka några 3D-glasögon som inte fungerade alls. Skam den som ger sig! jag gör ett nytt försök idag.

Apropå skam: Vem skrev boken Skam den som fryser? En av mina absoluta favoritförfattare (ej deckare).

Nån som har läst J.K. Rowlings nya bok, Den tomma stolen, som riktar sig till vuxna? Jag har reserverat den på biblan. 

10 thoughts on “Teknisk återvändsgränd

 1. Va fiffigt, synd att dom tog bort den funktionen! Nää den boken har jag inte läst. Hoppas det går bra hos läkaren, har varit med om samma sak att medicin bara slutas tillverka. Sitter i en sån sist nu igen, det känns ju så där =(
  Ha en bra dag, kram

 2. Låter spännande med en vuxenbok av henne.

  sv: Vi flyger också med Ryan, och har köpt en liten resevåg på Clas O (eller Kjell&co?) som alltid finns med i ryggan. Då slipper man hålla på och stuva om på flygplatsen 🙂

 3. 3 D glasögon?? vad använder man dem till?
  här regnar det också, nej, den boken har jag inte läst, vad spännande att hon nu skriver till vuxna
  Sv: jo, det har vi också sagt, programmet skulle göras om på något vis så att alla skulle få vara kvar till sista programmet och sedan få träffa sina släktingar här
  kramar

 4. J.ag har inte läst någon av dem böckerna. Tog en prom runt stora Delsjön i dag, det ska va 7.5 km, bra blött på vissa ställen men i det stora hela va det uppehåll. Sammanlagt blev det dryga milen. Hoppas läkarbesöket gick bra.
  Hälsa så gott o goa kramizar vännen!

 5. Vet inte vad som finns för Iphone men jag kör med Touchnote. Kul program, skickade ett vykort till Kina från telefonen till henne vi hälsade på i oktober. Det kom fram ganska snabbt och de bilder jag sände från Kina till vänner kom också fram på en vecka. Mycket kul program. Posten har en liknande tjänst som heter Riktiga vykort. Touchnote kostar 13-14 kr vart som helst i världen!

 6. Pingback: Augustpriset |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s