Augustpriset

Det är lång kö på biblan för boken, Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz, skriven av författaren Göran Rosenberg. Boken är belönad med Augustpriset i år och det borgar för att den är läsvärd. Jag ser fram emot att läsa den även om det dröjer innan jag får den.

Det har inte kommit någon snö här i Karlstad ännu. Det har varit en riklig nederbörd i form av regn istället. Enligt SMHI så väntar riktigt kallt väder om några dar. Ser fram emot det faktiskt. Allting (nästan) är bättre än nuvarande väder.

Det verkar som jag var för snabb att dödförklara möjligheten att skicka pappersbrev från mobilen. Se mitt inlägg här Jag har fått flera kommentarer om att tjänsten finns kvar.

2 thoughts on “Augustpriset

  1. Jag var faktiskt lite rädd för att Zlatan skulle kamma hem ett August-pris OCKSÅ – men jag tror det klarade sej!?

    Här ska det väl också bli väderomslag vilken dag som helst nu, med kanske även snö. Men ännu så länge känns det lugnt eftersom utetermometern visar fem plusgrader. 🙂

  2. Helt klart en lysande bok som beskriver dels hur allt hopp läggs på barnet och hur svårt det är att överleva fasorna i Auschwitz. Alla borde läsa den. F ö en av mina favoritförfattare och debattörer. Hans bom om Israel är en tegelsten men oerhört gedigen med en talande titel: Det förlorade landet. Och nu är situationen värre än någonsin tack vare stödet från USA. Jag rekommenderar filmen Gazas tårar – en i alla bemärkelser fruktansvärt bra film!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s