Deckardrottning ?

Jag fick nedanstående bok i julklapp. Den ser jag fram emot att läsa.

Det finns så många bra kvinnliga deckarförfattare så det är svårt att utnämna någon som den absoluta drottningen. Historiskt sett så är det nog ändå Agatha Christie som vinner priset. Bland nu levande brukar P D James nämnas som en av kandidaterna. Jag har läst alla hennes böcker fram till 2011 (den senaste är När döden kom till Pemberly). Huvudperson i böckerna är Dalgliesh med undantag för två böcker som handlar om privatdeckaren Cordelia Gray. Jag rekommenderar särskilt Ett opassande jobb för en kvinna med Gray i huvudrollen.

Böckerna med Dalgliesh äralla läsvärda.

Skickat från min iPad

5 thoughts on “Deckardrottning ?

 1. Hejsan, Gunnar!
  Har sett Dalgliesh på TV men nu var det att tag sedan, så kanske det snart är dags för ytterligare en repris. Minns i vanlig ordning inte namnet på skådespelaren men sympatisk och lång var han. Lite ‘Foyles War’ över honom. Älskar båda dessa serier på TV. Gör sig riktigt bra.
  Har inte läst någon av böckerna men vet inte hur många avsnitt som spelats in för TV.
  Men privatdeckaren Cordelia Gray känner jag inte till så det var ju ett bra tips jag fick här, återigen 🙂 Tack! Nu har vi halv storm och den vackra snön vi hade i natt var helt borta i dag så det är regn och snö omvartannat. Snabba kast!
  Har just sett Downton Abbey, specialavsnittet och fy katten vilket eländigt slut…räckte väl med det som var? Synd, för den slutade ju bra förra gången så varför krångla till det?
  Nya avsnitt spelas in men det dröjer innan vi får se dom.
  Kram, Agneta

 2. Jag tror minsann jag läst något om Dalgliesh av P.D James. Sett Dalgliesh som tv-deckare har jag också gjort. 🙂 Bra grejer tycker jag.
  Ha det gott,
  Fridens liljor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s