Deckare i serieform

Jag har läst alla Stieg Trenters deckare. Inte bara en gång utan minst två gånger. Det fungerar eftersom intrigen inte är det viktigaste även om den också brukar vara bra. Språket och miljöerna är det som gör böckerna så bra.

Boken Färjkarlen kom ut år 1961 och finns nu också i serieform. Jakob Nilsson har tidigare gett ut Trenters, Roparen och nu också då Färjkarlen. Seriealbumen fungerar bra om man har läst böckerna innan. Av förklarliga skäl så blir handlingen komprimerad när den berättas i teknad form.

Det här var ännu en av de bra julklappar jag fick i år.

Skickat från min iPad

Idag är det mildgrader och all snö smälter. Fortfarande is och halka på smågator och cykelvägar. Lilla E åker till Sthlm idag. Det kommer säkert att kännas tomt i huset när dom har farit.

5 thoughts on “Deckare i serieform

  1. Det var en bra julklapp du fick. Klart det blir tomt när hon (och de andra) åker hem. Men ni har ju så pass så ni kan hälsa på varann ändå.

    Här är det slaskigt och väldigt halt, hoppas de inte halkar omkull, men i stan är det nog bättre. I går gick det inte att gå ut det var bara att vända om igen. Ska göra ett nytt försök idag, nu har de sandat.

  2. Stieg Trenter var min favorit för länge sen! Förresten läser jag en bok nu, En osynlig av Pontus Ljunghill, som du kanske skulle gilla! 1928, Stockholm och en polis med ett otäckt mord. Har kommit halvvägs och jag tycker verkligen om den!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s