Vi går mot ljusare tider

Solen går upp 09.00 och ner 15.22 i Karlstad idag. Det betyder att dagen är två minuter längre idag än igår. Inte mycket kanske men det går åt rätt håll.

Ljuset

Jag kom inte ut på nån promenad igår. Jag håller på med att ställa om min medicinering mot värken och det tar ett tag innan kroppen har vant sig. Jag tror att jag gör klokast i att inte pressa mig för hårt utan tänka långsiktigt. Hoppas att det ska bli en kortare tur idag i alla fall. Kanske följer jag Tour de Ski på TV idag också. Det ska bli intressant att följa svenskarna vidare öden.

Apropå vikt,motion, hälsa med mera så redovisades ett nytt forskningsresultat igår som vänder upp och ner på det mesta. Undersökningen visar att överviktiga lever längre än normalviktiga. Inte lätt att veta vad man ska tro.

14 thoughts on “Vi går mot ljusare tider

 1. Hej! Här märks det extra mycket idag att vi går mot ljusare tider, för det är klart väder. Annars har det mest varit mulet och regnigt här på sistone, men idag ser jag fram emot solsken! 🙂

  Jodå, det funkade bra att titta på handboll i en ishall – men platserna vi hade fått var ju inte de allra bästa. Till hockey däremot hade de funkat utmärkt. När vi körde upp till Växjö lyssande vi förresten på sportradion i bilen, och kunde då följa både Charlotte Kallas framfart i skidspåren och Småkronornas kamp mot Ryssland om VM-finalplatsen. 🙂

  Hoppas det är fint väder även i Karlstad och att du kan komma ut åtminstone en liten sväng idag. Värk är ett gissel… 😦 Håller tummarna för att medicinen snart funkar som den ska.

 2. Hm…den där rapporten tror jag vad jag vill om…naturligtvis är det väl inte bra att vara för smal, särskilt inte om man blir sjuk, så man inte har något att “ta av”. Men överviktig…det för ju med sig en massa andra problem (inbillar jag mig) Men som alltid: Lagom är bäst! En del kan väl väga 110 kilo utan problem, det beror väl på generna! Hoppas du kommer ut på en liten promenad, det verkar bli härligt väder idag! Annars är det nog bra att vila ibland också. Vila sig i form, liksom 😉

 3. Visst är det härligt att man nu med lugnt samvete kan lägga på sig några kilon extra. 😉
  Du känner nog din kropp Gunnar och handlar säkert rätt när det gäller kost och motion, strunta i de där “rönen och studierna”.

  Carin och Henry har jag inte hört något av. Jag har skrivit i gästboken och mailat dem, men inte fått något svar. 😦

  Kram, Ingrid

 4. Jag tror att våra kroppsideal har förvrängts en smula. Kvinnor som i dag uppfattas som mulliga var fotomodeller på femtiotalet. Självklart ska man inte lida av övervikt men vi får inte låta magerhet blir det ultimata!

  Trevlig helg!

 5. Kul att du tittade förbi min blogg just nu när jag blivit hookad på deckare igen, brukar bli så när jag är långledig 🙂 Håller just nu på med en favoritförfattare – Deon Myer. Har precis börjat på Tretton timmar. Innan dess en annan favorit, en av böckerna om Stephanie Plum. De böckerna läser jag förstås på engelska och har roligt hela tiden.

  Hörde några förklaringar igår som verkar relevanta när det gäller kroppsstorleken. Att lätt överviktiga och överviktiga kan vara hälsosammare både när det gäller hur mycket man rör sig och det är nyttigare att röra sig och vara ‘fet’ än att vara smal och inte röra sig. Plus att många som är överviktiga är det därför att de äter bra mat. Nyttigare.

  Sen är jag en sån som varit normal/underviktig större delen av mitt liv, men efter att jag fick barn har jag varit lätt överviktig. Och man mår bättre när man inte är så där smal. På alla möjliga sätt och vis. Så jag strävar INTE efter att återgå till den slimma modellen. Som kvinna löper man dessutom högre risk för benskörhet om man är smal. Så kilona får sitta fint där de sitter 🙂

  Önskar dig trevlig helg, hoppas du har nått riktigt bra att läsa. Låter klokt att låta kroppen styra lite och ta det lugnt så länge!

 6. Ja var rädd om dig så det inte blir värre. Låt det ta den tid det tar.

  Nej jag har inte ställt om något, mallarna kan man inte klicka upp större jag provade själv när jag lagt ner dem och de andra är för stora för att klicka upp.

 7. Fantastisk fin bild du tog om soluppgången. Här är det inte lika lätt med all byggnad somär i vägen för det. Lite avundsjuk för det. 🙂
  Men onekligen går åt det ljusare ingen tvekan om det. Härligt. 🙂

 8. visst är det härligt när vi går mot ljusare tider, jag tycker att det märks tydligt redan nu på eftermiddagarna
  hoppas du får ordning på dina mediciner, mm jag läste också om den där undersökningen
  kramar

 9. Häftig bild!

  Här är klockan 17:09 nu, och solen har inte gått ner än. Jag upplevde mörkret i Sverige när vi var där i julas som otroligt deprimerande!

 10. Jo, nu börjar man redan märka att dagarna bli längre
  speciellt det att solen går ner allt senare.
  hoppas det går bra med omställningen med medicineringen…att ha värk är jobbigt
  Kul detta med nya rön om överviktiga, och själv tror jag inte det är farligt med lite övervikt
  Huvudsaken är att man lever ett någorlunda hälsosamt liv och rör på sig
  och framför allt att man mår bra….sedan några kilo hit eller dit…vad spelar det för roll…

 11. Fast samtidigt så säger man att det viktigaste är att äta bra och röra på sig o inte stressa. De faktorerna var viktigare för att leva länge än en viss vikt. Intressant resultat var det i alla fall.

 12. Vad tråkigt att du har värk, men skönt att vi går mot ljusare tider. Jag längtar efter de ljusa dagarna och nätterna. Tour de ski gick inte så bra idag…Ha det så fint!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s