En märklig bakgrund för en författare

Ibland är författares egna liv märkligare än böckerna dom skriver. Ta tex Roald Dahl som skrivit spännande barnböcker som Kalle och chokladfabriken. Han var bl a stridspilot i RAF under andra världskriget. Författaren bakom James Bond-böckerna, Ian Fleming, var själv hemlig agent osv.

Men den engelska deckarförfattarinnan, Anne Perry, har nog den märkligaste bakgrunden som jag har stött på hos en deckarförfattare. När hon var 15 år mördade hon tillsammans med en väninna, den sistnämndas mamma. Dessutom på ett mycker brutalt sätt. Hon hette något annat då och fick nån slags samhällstjänst som straff pga den låga åldern.

Jag ska erkänna att det kommer att kännas märkligt att läsa den här boken men jag har svårt att motstå den. Nån som har läst nåt av henne?

Skickat från min iPad

8 thoughts on “En märklig bakgrund för en författare

 1. Hej, Gunnar!
  Nä du, den boken vill jag absolut inte läsa, det räcker så bra med hennes privata bakgrund. Att komma undan med ett brutalt mord när man är 15 år låter lite märkligt för ine är man väl så purung då så man inte vet vad man gör ?
  Låter som en bra motvikt att skriva om Kalle och choklad när man jobbat för RAF under kriget. Ett sätt att “lätta på trycket”.
  Här nere har vi dimma som lindar in i stort sett allt, så det räcker och blir över, och svart som natten hela dagen..usch! Trötter blir jag av syrebrist.
  Kram, Agneta

 2. Nej, som du nog förstår.
  Tycker det låter lite makabert.
  Hoppas ni har det bra i Värmland. Här kom det mer oväntad snö i natt som var. Inte kul alls.

  Nu ska jag kika på Tradera och försöka sälja Mac:en eller göra om den till Windows, verkar inte så svårt. Men dumt med två stationära.

  Ha en fin fortsättning

 3. Jag läste en bok för ett tag sen som var skrivet av en kriminell kille som flydde Sverige. Han beskrev hans brottsbana. Jag kunde inte avsluta boken. Tog mig så mycket hårdare än någon annan bok som kanske var hemskare men hemskheten var bara fantasi.
  Men när jag läser om vilka hemskheter han begick och kom undan med tog mig väldigt hårt.
  Så jag tror inte heller att jag skulle klara av hennes bok.

 4. Usch så hemskt! Är det verkligen sant???? Men England är ett lite märkligt land med en del märkliga invånare och inte så få har utmärkt sig i deckarbranschen. De kanske har detta med brott i generna?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s