Jag har reserverat alla……

………….. böcker som finns på Värmlandsbiblioteken av den kanadensiska författaren Louise Penny. Hon har skrivit nio deckare med chief inspector Armand Gamache i huvudrollen. Den nionde kommer ut senare i år. Den har titeln “How the lights get in” och det dröjer nog innan den kommer ut på svenska. Hennes böcker är lite i samma stil som Morden i Midsomer. Här är det ett litet samhälle som heter Three pines och ligger i Kanada på gränsen till USA.

Skickat från min iPad

Min viktkurva har inte utvecklats som jag önskat. Under årets första två veckor har jag gått upp ett kilo istället för att minska vikten med detsamma. Idag har jag i alla fall gått en rejäl promenad med stavar. Jag ska vända utvecklingen genom att se till att höjer motinsdosen samtidigt som jag äter vettigt. Det kan säker vara så att omställningen av medicin också påverkar detta men jag vill inte bara skylla på dét.

6 thoughts on “Jag har reserverat alla……

 1. Låter som läsvärda böcker 🙂

  Jag kan rekommendera magsjuka ifall du vill gå ner i vikt. Eller förresten… Kanske inte. Mina två tappade kilon är nog snart tillbaka nu. 😉

 2. Hej, Gunnar !

  ‘Mörkt motiv’ samt ‘Nådastöt’ kommer ut i mars i pocket på svenska . Vissa böcker vill jag gärna ha hemma, för många går bra att läsa om efter en tid. Tror inte att historien om Three Pines tillhör den kategorin alls. En mordgåta kommer man ihåg när man väl börjat läsa om den.

  ‘Vindens skugga’ av Zafon däremot, läser jag om just nu och den är “klurig” så det var en god idé. Mycket som jag hade glömt eller läst för fort.
  En uppföljare har kommit ut nämligen så det gäller att vara beredd och påläst då den i viss mån är en fortsättning.
  Mycket nöje med Three Pines och dess invånare!

  Mediciner kan påverka vikten då ämnesomsättningen kan förändras. Utgår fr. att dom tagit dessa prover.
  Men även ‘storhelgerna’ gör sitt till. Ibland behöver kroppen lite extra fett och inför denna svinkalla årstiden lagrar den självmant en liten depå. Ett ynka kg. är inte hela världen så häng inte upp dig på det utan ta det med ro. Blir lite roligare då.
  Lycka till! Kram, Agneta

 3. Jag antar att du är i gott sällskap när det gäller missnöje med den egna viktkurvan runt julhelgerna. Det är svårt att komma igång igen med gåendet. Här har allt spårat ur med en kombo av tråkigt underlag att gå på – is – och gubbens brutna ben som kräver en del nya arbetsinsatser från min sida. Tiden har inte räckt till. Men det kommer att gå bra, nu tar vi nya tag med motion och frisk luft!

 4. Alltså…det är ganska så jobbigt att viktökningen går alltid snabbare än viktminskningen. Jag förespråkar att det ska vara tvärtom. Kanske ska man samla in namnunderskrifter och lämna in det till forskningsinstitutet samt till politikerna för att göra en lagändring. 😉 😉 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s