Blommande glöd

En ny vecka ligger framför oss. 11 grader kallt här i Årjäng vilket är lite mer än hemma i Karlstad. Men inget direkt hinder för dagens promenad. Igår var det helt underbart att vara ute i solskenet. Och då var det bara ett par grader kallt.

Om det är en försenad Höstglöd eller en för tidig Vårglöd som blommar här vet jag inte. Fin är den under alla omständigheter.

Skickat från min iPad

Vi trivs i vår villa i Karlstad som ligger i område med mycket skog och nära till naturen. Men när det gäller närhet till service så är lägenheten svårslagen.
Inom fem minuters promenad har vi; Apotek, bibliotek,systembolag,en stor Coopbutik, en stor ICA- butik, tre banker, två bankomater, tre pizzerior, konditori, cafe, frisör,kommunens medborgarkontor, två resturanter som serverar husmanskost Därutöver flera specialaffärer som exempelvis blomaffär och elbutik.

5 minuter! Nån som slår detta?

13 thoughts on “Blommande glöd

 1. Ja ja men, jag slår det, tar max 3 minuter till stort centrum som jag ser från balkongen.
  Blomman är fin, men höstglöd har mindre blommor. Tänkte först på en kalciopea men den har mindre blommor också.

  Om du tänker köpa en Windows 8, köp inte Levorno, den är helt Windowsstyrd, kommer mail från dem om vad man än gör. Man måste ha windows mail och inställningar.
  Just nu är hela datorn engelsk och det i termer som jag inte fattar mer än vissa ord av. Var inget bra köp. Ska försöka om jag kan byta den till “mitt” märke, där jag bestämmer själv.

  Ha en bra dag

 2. De där glöd-blommorna ändrar ju namn efter säsong så du/ni kanske just nu har en prunkande vinterglöd på fönsterbrädan! 🙂
  Nä, jag slår inte 5 minuter…

  Ha det gott!
  Fridens liljor

 3. Det är nog en januariglöd 😉 Här på Bellevue finns endast en pizzeria (som vi handlar av ett par gånger om året) Men jag är ju nere i stan för det mesta och kan handla där! Nu har jag hämtat Loiuse Penny! Vinter-nånting…

 4. I vår lilla håla finns det inte så mycket till service längre. När bolaget försvann så försvann många andra affärer också… Tyvärr men så är det…

 5. inte slår jag det inte 🙂 uj, vi har långt till allt det där
  vacker blomma, jag har också en men den blommar inte
  Sv: jo, vi har kommit en bra bit nu, ljusare och ljusare blir det hela tiden
  kramar

 6. Så fin den blommande Höstglöden / Vårglöden är
  Här där jag bor har jag också nära till olika saker inom 5 minuters promenad
  Kanske inte till lika mycket som du, men till Apotek, matbutik, bankomat och lite annat.
  Men åker jag 10 minuter med T-banan så kommer jag till ett stort centrum som har allt.

 7. God kväll, Gunnar!
  Ser ut som en Kalanchoe som kallas för våreld eller höstglöd beroende på årstid. En tacksam blomma som “tar sig” om man hel tiden norpar bort varje blomma som vissnar. Har man tur kan dom bli enorma, men lite långa och rangliga om man inte tuktar dom.
  Calandivan gillar jag bättre. Den är likvärdig, men har dubbla blommor och de rosa/vita är vackra om våren.
  Vilken lägenhet talar du om? Villa i Karlstad och “farmen” har du skrivit om, men har ni även en lägenhet och då i Årjäng…trodde det var i det området “farmen” låg. Ni har alltså tre bostäder då att pendla mellan och städa och hålla ordning på? Låter mycket och tidsödande så det är en himla tur att du är “Pancho” nu så att tiden räcker till 😉
  Inte lätt att hålla reda på allt.
  Oavsett, så är det himla praktiskt med närheten till alla service som du skriver om här, låter helt perfekt och ju äldre man blir desto bättre , har jag nu insett. Den bostaden skulle då inte jag släppa ifrån mig inte…åren går fort nu och då behövs närheten till service. Naturen finns ju vid ‘farmen’ som alternativ.
  Nåja, inte har jag så långt till något egentligen, men det ligger lite mer utspritt bland grönskan här vid Mölndalsvägen där dom lämpligt nog satt upp en betalstation så nu är min lilla gata helt sonika avstängd så det blir till att åka neråt stan för att handla och så ökar avgaserna i stället för tvärtom……..dumheter!
  Kram, Agneta

 8. Nej 5 minuter till den servicen låter oslagbart! Här i Sillerud är vi glada att ha skola, fritis, dagis och en suverän lanthandel 5 kilometer bort med café, loppis, heminredningsprylförsäljning, bygdekontor och trevlig personal. Inte fy skam!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s