Vad läser en författare?

Jag har bloggat en del om den kanadensiska författarinnan Louise Penny Ett intresse som jag delar med bl a bloggvännen Yvonne.
http://www.yvonneeblogg.blogspot.se/?m=1

Åtminstonde två av Pennys böcker finns i svensk översättning. Jag följer henne på facebook och hon skriver att hon nu läser den senaste deckaren av Deborah Crombie. Jag hittar flera av Crombies böcker på engelska när jag söker på värmlandsbiblioteken. Tyvärr ingen översatt till svenska vad jag kan se. Jag har reserverat boken, And Justice There is None som kom ut år 2002 så får vi se hur den är.

Skickat från min iPad

I fall nån har missat varför jag gillar Louise Penny så är det för att hennes böcker liknar dom som Caroline Graham har skrivit om Morden i Midsomer. Hoppas att ni som gillar tv-serien också läser nån av Grahams sju böcker om insp Barnaby. Det finns minst fyra översatta till svenska.

4 thoughts on “Vad läser en författare?

  1. Ja, men det är klart att författare också läser böcker. Tanken har inte fallit mig in förut men så är det förstås. Tänkte annars att de hade fullt sjå i huvudet med de egna berättelser som är under uppbyggnad. ;-). Fast jag kan tänka att det skulle vara svårt att värja sig för att bli påverkad och omedvetet härma.

  2. Ähum..PENNY heter hon ju…och jag har snart läst ut Nådastöt och väntar på den nya! Jiiihaaa! De är ju jättebra!! Men Crombie får jag nog vänta på att hon ges ut på svenska… 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s