En bra start på dagen

Kaffe vill jag ha på morgonen. Det blir ca 5-6 koppar. Eftersom jag nu har vant mig av med att ha socker i kaffet så är det OK. Innan jag ger mig ut på morgonpromenaden så fyller jag på bränsletanken med fil, flingor, bananer och nötter. Ibland äter jag detta efter jag har gått också. Men helst före. Efter vad jag kan se när jag googlar på nötter så går det bra vilket som.

Skickat från min iPad

När det var omröstning huruvida Sverige skulle gå med i EU eller ej så röstade jag nej. Och jag var också emot att vi skulle byta valuta till Euro. Nu när Storbrittanien överväger att lämna EU så ställs frågan på sin spets igen. Det är inte alldeles lätt nu att förhålla sig till frågan som det ser ut nu. Vi är så insyltade i EU nu att det kanske är bäst att stanna kvar. Att gå över till Euro är jag fortsatt tveksam till dock.

10 thoughts on “En bra start på dagen

 1. Jag har också röstat nej och är fortfarande negativ till att vi gick med. Men att lämna EU är en knepig sak och inte alls lätt att överblicka konsekvenserna av.

 2. 5-6 koppar kaffe till frukost!? 8-X Då hade jag fått ränna på toa resten av förmiddagen, tror jag. Två muggar kaffe per dag, räcker gott och väl för mej – men dem vill jag inte vara utan. 🙂

  Ja, som det har utvecklat sej med EU, och alla andra unioner inom unionen så att säga, så finns det nog all anledning att känna oro. Jag röstade också nej, men eftersom fler ville vara med så är det ju bara till att acceptera att vi nu är med (om än inte på alla plan) – och därmed har vi åtagit oss både plikter och ansvar. Att som britterna överväga att gå ur, är ingen lösning på den ekonomiska krisen…

 3. Kaffe är ett måste på morgonen, det första jag gör är att sätta på bryggaren =)
  Men 5-6 koppar blir det inte.
  Frukost i min smak..ha en fin fredag, kram

 4. det såg gott ut ! JAg driker också en massa kaffe

  Jag rösta Ja för EU men Nej för EURON. Svårt att veta vad som är rätt och fel när man ska rösta

 5. Oj, va kaffe 😀 Jag har ju som jobb att sitta och fika…så det blir en del kaffe för mig också, men inte alltid jag dricker upp…Nötter är gott! Och nyttigt! Kanske inte jordnötter, men det finns ju så många andra sorter! (Det var inte meningen att vara nån Besserwisser, jag bara ville påpeka namnblandningen 😉

 6. Hej, Gunnar!
  Så många koppar innebär täta toabesök fär mig också, då kaffe är urindrivande, så ett litet glas vatten till varje kopp är viktigt. Fick man förr på konditorier 🙂

  Nyhetsbrevet fr. Råd&Rön kom i mailen här, men tyvärr måste man numer betala för att ta del av labtesterna som denna gången handlar om just kaffe/nötter/surfplattor m.m.

  Laboratorietester visar att det är olika mycket koffein och naturliga smakämnen i kaffesorterna. På labbet upptäcks också mindre önskvärda ämnen som akrylamid och mögelgift.
  Gäller att köpa rätt sorts kaffe och inte de billigaste sorterna.

  Sänder dig länken till bra info. om nötter…nyttigt..javisst…. men ack så många kalorier 😦 Har nämligen köpt just nötter, men nu vete katten…! Mandel ska det va!
  http://www.radron.se/artiklar/sa-onyttiga-ar-notpasarna/

  Till EU och valutan är det ett starkt NEJ som gäller och det har väl inte gåt utför med grannlandet Norge?? EU kostar mer än det smakar och det börjar bli jobbigt att våra skattepengar ska gå till länder som inte sköter sin ekonomi. Det handlar om Miljarder Euro i stödlån, som det heter, men dessa pengar kommer aldrig att betalas tillbaka.
  Hela EU-apparaten kostar ju skjortan 😦 Alla dessa anställda, traaktamenten, flotta byggnader m.m.

  Inte finns det någon Union i Asien eller annorstädes och detta är bara ett sätt att försöka stärka vissa länders position för nu börjar utvecklingen och “storhetstiden” lämna Europa och återgå till Asien bl.a. såg jag på ett seriöst program om ekonomi på TV helt nyligen.

  Så lägger dom sin näsa i blöt i sådant dom inte har att göra med. Om det svenska Snuset ids jag snart inte orda. Bättre att vi exporterar snus till EU-länderna, än att folk röker men EU säger NEJ…förlorar dom ju pengar på försäljningen av tobak!! Jäkla dubbelmoral är vad det är!

  Göteborg ska betala en straffavgift till EU p.g.a. för höga utsläppsvärden som vi hade för några år sedan…!! Sådant är vi medvetna om själva och alla jobbar ju för att miljön ska bli bättre men att böta i miljonklassen för gågna år gagnar vem då? Vart tar dessa pengar vägen? De miljonerna behöver kommunen ! Men ok. nu har vi trängselskatt i stället, så pengarna kommer ju in…
  Ha det gott!
  P.s. Såg att jag fått svar på ett inlägg hos Henry&Carin i deras blogg 🙂

 7. Ser gott ut. Och det är säkert en bra grund för hela dan. Dock kan jag tycka att den är lite kall för min smak. På vintern definitivt. Min mage gör bokstavligen uppror om den får för kallt på morgonen.

 8. Ser helt OK ut. Fil på vardagarna, gröt på helterna. Kaffe OCH te på morgonen. 5-6 koppar låter mycket. Rättvisemärkt kaffe ska de va!

  Visst finns det andra unioner! ASEAN i Asien, Africom i Afrika…Norge är med i EES-samarbetet. Vilket betyder att de får vara med på vad som beslutas men inte hanågot eget inflytande!

  Norge har sin olja att leva på. Men de är tvungna att åka till Sverige för att handla eftersom det är så dyrt i Norge.

  Vi har också möjligheten att studera i EU, en sjukförsäkrings som gäller om man blir sjuk utomlands – inom EU, ett antal projekt som man kan söka pengar till inom EU, jordbruksstöd, artdirektivet som skyddar hotade arter, kampen mot brottsligheten…Jag tror inte folk har tänkt igenom detta. Den ekonomiska krisen beror inte på EU. Kritik kan man ju framföra ändå.

 9. Det där är sunt och bra. Numer dricker jag knappt kaffe alls. Förut var det 10-23 muggar om dagen.. Nu blir det 2 koppar. Jodå jag gör i ordning kaffe men glömmer dricka det. Då är man nog inte speciellt sugen utan det är mer än vana.

  Jag skulle gärna vilja gå över till euro och natugligtvis nu stanna kvar i EU.

  Du kan aldrig gissa vad jag gjort idag?
  Jag har fixat min Mac (alldeles själv) Men nu är det nästan så ja vill ha den kvar när det gick bra. Eller göra om den till Windows, finns info hur man gör det också. Men två stationära, nej det blir nog för mycket. Får se men nu har jag gått igenom den också så det borde gå att sälja..

  Måste vara lite positiv också och inte bara negativ till datorerna, som jag ju innerst inne kan vara utan. (Det är det jag ska skriva om snart)

  Kallt idag -15. Men nu ska det bli + 7 och det redan i morgon. Tror nästan kylan var bättre ändå, för nu blir det inte roligt ute.

  Ha det bra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s