Nu är deckarna på plats

 Ommöbleringen här hemma är långt ifrån klar men alla deckare är på plats. Jag har flyttat in bokhyllor i mitt arbetsrum och grovsorterat deckarna på författarnamn.

Man hittar små “hälsningar” från anfäderna när jag plockar i boksamlingarna härhemma . I  en utgåva av Nya Testamentet skriver min farfar till min farmor några ord av kärlek. Min farfar var präst. farfar2

Tyvärr så varade inte kärleken utan det blev en skilsmässa.

Jag hittade också ett kort som jag skrev till henne när hon hade fått cancer och inte hade långt kvar att leva. 

Farmorsbrev 1

 

Jag hittar också en totalt sönderläst bok om Snövit och de sju dvärgarna. Den har nog varit biblioteksbok från början. Den första stämpeln är från den 4 sep 1940. Disneys film som är baserad på Grimms sagor kom år 1937. Jag såg filmen som ganska liten och den var riktigt ruskig. Det avsnitt som sänds i SVT på julen är ju “snällt” men det finns otäcka scener som jag tyckte var riktigt läskiga när jag var barn.

snovit

10 thoughts on “Nu är deckarna på plats

 1. Hej, Gunnar !
  Det var då snabbt jobbat 🙂 Men tänka sig…jag ser att det finns utrymmer kvar på en hylla men det är väl snart tilltäppt utan besvär 😉 Gott att grovgörat är klart, blir roligare sedan med detaljerna.
  Kram, Agneta

 2. Det kan inte ha varit lätt att, som präst, ta steget till skilsmässa på den tiden. De var väl rent generellt ett svårt steg på 1910-talet, men ännu mer för prästen med allas förväntningar på att klara av det svåra i livet.
  Menar inte att en skilsmässa är lätt idag, bara att synen på skilda är mildare idag. I alla fall i de flesta sammanhang.

  1. Jag tycker att synen på skilsmässa finns inte idag. Vissa skiljer sig utan ens ta en funderare, medan andra våndas mer. Själv har jag inte ens förtår varför man gifter sig idag.

 3. Hej, igen!
  Missade ju halva ditt inlägg 😦 Så otroligt kul att se dina rader till farmor!
  Ja du, jag tänker på sagorna förr och jag var livrädd för Hans&Greta liksom Rödluvan och vargen. Inte särskilt barnvänligt om man säger så och tror inte många små barn av i dag gillar dessa hemska historier. Usch!
  Kramen

 4. Du har utökat din samling med en spegel som mångdubblar böckerna. En riktig deckarbibliotek du bygger.
  Grimm var min favorit sagoberättare jämte HC Anderssen. Snövit och …. hade jag som en bildbok med rörliga delar. Som jag kunde sitta med i timmar. De var vanliga förr men jag vet inte om det finns även idag. Inga barn, inga barnbarn som uppdatering blir inte en naturligt del av mitt liv. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s