Kärleken är störst!

Dags att sprida kärleken på nätet. Jag har hämtat bilden från Malins bokblogg. Fortsätt gärna att sprida den vidare!

kaerlek

Det är så trist att det skall behöva finnas så mycket hat ute på nätet. Nu behövs motkrafter och ingenting är större än kärleken. Jag skulle önska att det för varje hatkommentar  kom två kärleksfulla som motvikt

Det är minus 10 grader ute och våren känns avlägsen. Men jag lägger ändå ut den här animationen som jag fick för flera år sen av en bloggare som tyvärr är bortgången.

birds animated

7 thoughts on “Kärleken är störst!

 1. Utifrån erfarenheterna här i Årjäng den senaste tiden så känns det viktigt att näthat ersätts med nätkärlek. Det var en överraskning för mig att detta fenomen var så genusstyrt och att det var så vanligt. De flesta pratar tydligen inte om det alls. Jag läste om en nätmobbare och hur han beskrev maktlystnad som drivkraften i näthatet. Det var en kick att ha makt över en annan människa och med gillningar så triggades det igång en gemenskap. Detta är nästan exakt en beskrivning av vanlig mobbning på skolgården, från maktbegäret till alla de som står runt och tyst gillar. Verkar vara samma fenomen.

 2. Ja mer kärlek åt folket =) Nej makeovern var här på Skoghalls Folkets hus. En granne/vän till mig var med och blev omgjord…skitsnygg blev hon!

  Ha en skön lördag även om den är onödigt kall…Brrrr

 3. Vilken mysig bild du lagt ut. Hoppet finns om en vår men just nu yr snön utanför fönstret! Bra att man börjat prata om vad som händer på sociala medier! Först då kan det bli ändring för det fins ju trots allt så många trevliga människor och kommentarer också!!
  Och som svar på din fråga hos mig. Ja då Sala silvergruva har flera guidade turer att välja. själv har jag varit på de flesta utom den som nu lagts till… I Julkalenderns fotspår!
  http://www.salasilvergruva.se/aktiviteter/guidade-turer/

 4. Jag har varit förskonad, men om ens blogg är inte så välbesökt kanske drabbas man mindre av baksidorna. Skulle någon ändå lämna negativa ej relevanta kommentarer så kan man stänga av personen i fråga från sin blogg.
  Vet inte om jag vill sprida det kärleksbudskapet vidare. Känns nästan lika fel än själva näthatet.. Måste först flyttas fram något i TV, radio och övrig press för att reagera?
  Kan man inte reagera utan det mediala? Kan man inte värna om folk utan att det känns att man rider på vågen och försöker skaffa sig fördelar?
  Antagligen har jag fel men då får jag leva med den tanken.

 5. Det är märkligt att människor passar på att visa sina sämsta sidor bara för att det går att vara hyfsat anonyma… Ska man säga något så ska man kunna stå för det också!

  Önskar en fin lördag!

 6. Det är vikitgt att man inte nöjer sig med att prata om hatet på nätet för då blir det internet som blir syndabock. Det verkligt stora problemet är den ökande mängd människor som sitter med en världsbild liknande Anders Behring Breiviks. Där har vi det stora problemet och just den kategorin kan vi aldrig nå med hjärtan och blommor i bloggar och på nätet i övrigt. Det behövs en stor politisk medvetenhet som måste spridas i hela befolkningen och ett agerande utifrån det medvetandet.
  Det är inte tillgången till anonym yttrandefriet som är problemet, det är att så mänga faktiskt har de här åsikterna – oavsett om de framför dem öppet eller inte. Vi måste göra något åt det växande hatet i det krackelerande folkhemmet.

 7. Jo, det är så tråkigt detta med näthat som förekommer på nätet
  att det finns människor som gör allt för att skada och såra människor
  så oerhört jobbigt för de som råkar ut för det

  Jo, våren känns avlägsen….men tiden går trots allt fort…
  och snart om ett par veckor är vi inne i Mars månad, och sedan…
  ha en fin fortsatt kväll och helg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s