6 thoughts on “Påven avgår

 1. Hej, Gunnar!
  Såg detta på nyheterna på TV nu och han har ju en “sviktande hälsa” så det är väl lika bra att gå med flaggan i topp! Så kan jag tänka mig att det är intriger till max för att utse en ny påve.

  När det gäller Victoria så får vi nog vänta ett bra tag, för med ett litet barn blir det svårt att resa världen över och vem vet? Fler barn måste det bli inom en mycket snar framtid så att dom har “backup” så att monarkin ska ärvas vidare.
  Den lär säkert inte upphöra inom en överskådlig framtid ty Victoria har bra rådgivare som ger henne s.k. “folkliga” uppgifter, som det heter , trots att hon inte kan bli mer konservativ än vad hon redan är.
  Den som lever får se! Kramen, Agneta

 2. Nja, det kanske vore trist för Victoria att lämna man och barn så ofta som skulle behövas om hon skulle vara regerande drottning. Hoppas kungen stannar kvar så länge så att Victoria har fått sina barn och hunnit vara mamma i lugn och ro några år.

 3. Kan nog hålla med Inga…

  Visst skulle ni åka till Rom i påsk? Hoppas att de är klara tills dess med påvevalet – man håller nämligen till i Sixtinska kapellet. Passa på att besöka det för man funderar på att begränsa antalet turister p g av målningarnas känslighet. Köerna är långa men det går mycket fortare än man tror. Och sevärt – dedt är brara förnamnet.

 4. Visst verkar Viktoria och även Daniel vara mer populära. Men jag säger också som Inga. Låt dem få ha småbarnsåren något så när lugna. Sedan får vi se om vi överhuvudtaget har en monarki när hon skall tillträda. Kanske det är hon som abdikerar då den dagen kommer. Säga vad man vill om kungahuset men jag tror de är bra ambassadörer för landet. Lite speciellt med kungliheter i många länder som inte har det själva. Drar till sig pressen vid utlandsbesök.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s