Färre böcker eller fler hyllor?

Som jag har bloggat om tidigare så har vi gjort en rejäl omöblering och sortering av böcker här hemma. Mitt mål var att få alla mina 900 deckare i en och samma bokhyllekombination  och grovsorterade efter författarens namn. Det har jag nu men av olika skäl så blev det kassar över med “ickedeckare”. Det mest naturliga vore att vi lämnade bort lite böcker till någon second-handbutik men vi har svårt för att skiljas från dom. Där är vi lika B och jag. Så vad gör man då? Jo det blir en tur till IKEA för att köpa fler Billy-bokhyllor.

billy 01

ikea 01

Det är lite småtrist och mulet väder. Passar bra för att åka till möbeljätten men det ska nog bli en långpromenad av något slag också.

I kväll blir det till att lyssna och titta på Melodifestivalen. Hörde korta snuttar av bidragen igår på P4 och jag tycker att det finns flera bra låtar. Ser att Martin Rolinski är tippad som en av vinnarna på spelsajterna.

Vi skypar med lilla E och hennes föräldrar nästan varje dag och kan följa hennes framsteg. Att hon kan gå nu när hon nyss fyllt ett år  är bra men det som imponerar mest på morfar och mormor,  är att hon kan gå och spela munspel samtidigt. 

munspel 2

10 thoughts on “Färre böcker eller fler hyllor?

 1. Haha, fler hyllor! Jag lånar ju mest böcker på bibblan, så nån stor bokhylla har vi inte, där är det mest uppslagsböcker och diktsamlingar!

 2. Jag ger bort dom flesta av böckerna när jag läst dom, men jag har några deckare som jag gärna läser om därför får dom bo kvar!!
  Duktig tjej som kan två saker samtidigt=)
  Ha en fin lördag med shlager, kram

 3. Det är tur att Billy finns. Och IKEA förstås.
  Men att gå och spela munspel samtidigt! Det är häftigt. Duktig liten tjej 🙂
  Ha det så trevligt i butiken. Kanske hittar ni lite mer matnyttiga grejor där. Det brukar jag göra.

  Ha en fin dag

 4. Hejsan Gunnar!
  Det eviga dilemmat det där med för många böcker. I min naivitet tror jag att dom kommer barnbarnet säkert att vilja läsa i framtiden. Men alla dessa böcker fr. 70-talet som jag inte ens själv finner intressanta vill inte någon ha alls. Dottern med familj har egna böcker och har inte plats för en massa bokhyllor och våra barnbarn klarar sig bra utan våra gamla böcker som inte är rariteter och kanske utvecklar en helt annan smak.
  Ska vid tillfälle rensa ut och lämna bort sådant som ändå bara samlar damm. Köper hellre några bra böcker än ytterligare en bokhylla. Det ska ju finnas TID också till att läsa.

  Visst är det härligt när barnbarnet tar de första stapplande stegen men föräldrarna måste rensa bort allt som står i lagom höjd för små nyfikna barnafingrar 😉
  Slipper man som mormor 🙂

  Munspel låter spännande och kan tänka mig att hon är stolt över att framkalla ljud av egen kraft. Kanske hon har ärvt morfars musikalitet ? Återstår att se.

  Mellofestivalen avstår jag ifrån men brukar zappa mellan kanalerna för att hålla mig uppdaterad om det är några artister som är av intresse.
  Kram, Agneta

 5. Ja det får förstås bli fler bokhyllor för böckerna kan man ju inte gör av med. Ja barn är bara för härliga. I juni månad om allt går som det ska så får jag mitt fjärde barnbarnsbarn. Elias ska ha en lillebror. Som du ser har jag flyttat igen för de har ändrat så mycket på blogspot att jag inte fick rätt på bilder och text. Det blev rörigt. Ha det bra.

 6. Som bibliotekarie lär man sig förstås att gallra. när vi flyttade ner hit gallrade vi tio kartonger med böcker. Svåra att avyttra till antikvariaten också. Numera köper vi ytterst få böcker.

 7. Hoppas ni hittade det ni ville ha idag.
  Programmet med Stefan Holm sov jag mig igenom, inte för hans skull, men jag somnar ofta framför TVn . Det här och ett till har jag sett helt.

  Du har rätt. Alla verkar vilja ha sitt eget. Ändå står det i min nya att jag kan lägga till googlekonto. Och det är klart det måste jag ju kunna. Nu fick jag in min egen adress och inte Windows och inget mail om namnet. Det är nog inte så dumt ändå. Den förra var nog som de sa ett måndagsexemplar. Men man (ialla fall jag) kan inte ta in allt på en gång, för det är mycket nytt och olikt allt annat men det går lättare nu. Nu skriver jag på min gamla vanliga så jag vet vad jag gör.
  Ha det gött

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s