Ljuger gör jag inte…….

….sa Janne Vängman. Jag skulle blir riktigt förvånad om nån av min besökare har har läst Johan Rudolf Sundströms böcker eller sett filmatiseringen med Adolf Jahr i huvudrollen. Filmen kom samma år som jag föddes så den har jag inte sett. Rollfiguren kan väl närmast liknas vid nån slag Åsa-Nisse. Jag har inte läst mer än ett par sidor i en av böckerna. Det räckte bra för mig. Men att jag ändå minns figuren beror på att min svärfar, nu bortgången, sen flera år brukade använda citatet ” ljuger gör jag inte sa Janne Vängman”. Andemeningen är att det inte bara finns sanning eller lögn. I skrönornas värld blir berättelserna nästan sanna…

English readers: I have read all of Elizabeth George’s novels and I prefer reading the books to watching Inspector Lynley on TV.

Jag tycker att översättaren av Elizabeth George’s bok “Believing the Lie ” har varit påhittig när han gav den svenska översättningen titeln “En lögn att lita på”

Skickat från min iPad
Jag har nämnt några gånger i min blogg att jag tycker att böckerna är bra mycket bättre än TV-seriens Inspector. Lynley

20130219-075413.jpg

5 thoughts on “Ljuger gör jag inte…….

  1. Då kan jag förvåna dig med att berätta att jag älskade Janne Vängman när jag var barn. Vi hade en lekstuga på gården och där låg jag och min yngre syster på somrarna och i den stugan läste jag böckerna om Janne Vängman.
    Jag tror att jag har sett någon film också, men det är jag inte säker på.
    Kram, Ingrid

  2. Ja, ljuger gör jag inte heller. Och det gör jag inte det för att jag har så dåligt minne. Skulle aldrig komma ihåg vad jag har sagt och till vem. Mitt liv skulle förvandlas till ett kaos. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s