Deckartradition

The book, Högt spel, is written by A A Fair. The English title is The bigger they come and was published in Swedish  1947.   The  author is more known as Erle Stanley Gardener. The creator of Perry Mason-novels…….

Vi fortsätter arbetet med att sortera våra böcker. Vi vill ogärna skiljas från dom men vi blev i alla fall överens om att lämna in ett par kassar till Second-hand. En av anledningarna att vi vill ha kvar böcker är nostalgivärdet. Här två böcker som är nog så intressanta i sig men jag har sparat dom främst för att det  i båda finnsnoteringar från min farfar till min far. Luftens besegrare fick han på sin 15-årsdag år 1936. Inte kan man väl slänga en sån bok?

Och jag ser varifrån mitt deckarintresse kommer ifrån generationer tillbaka.

Luftens besegrare kom ut på svenska år 1934 och handlar om flyghistoriens första år. Här kan man bl a läsa om Charles Lindbergh som var den första som flög solo över Nordantlanten.

Boken, Högt spel, är skriven av pseudonymen A A Fair. Bakom den finns en författare som har blivit mer känd under sitt riktiga namn. Det är Erle Stanley Gardner som skriver om den framgångsrike advokaten Perry Mason.

Jag har inte köpt nåt ännu på bokrean. 

5 thoughts on “Deckartradition

 1. Hej, Gunnar!
  Klart att du inte ska slänga bort gamla rariteter! Någon måtta må det ju vara. Ibland så slänger jag saker, för att några år senare ångra mig, så dags då.
  Visst kommer även jag ihåg Billy boy på tal om bokhyllor 😉
  Kramen

 2. Nej sådana böcker ska du ju definitivt inte kasta. Det vore ju nästan helgerån. Spciellt den första de skrivit i. Skulle nog bli ledsna om de gjordet det. Förstpr ju att e intelever, inte den äldsta , men ändå.

  Nu går det framåt för Mac:en på Tradera. Spännande.
  Har du fått adressen jag har nu. Det är: http://ullsag.bloggo.nu. Konstigt att det inte blev markerat.
  Hoppas du vill häsa på ibland.

  Må så gott

 3. Jag tycker själv att det är svårt att skiljas från böckerna. Det är som att slita ut ens hjärta.
  men ibland när jag har köpt en bok jag inte gillar, brukar jag lägga ut i vår trapphus där alla har vägarna förbi. Den brukar försvinna. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s