It is nice to be back again

Vilken svensk popgrupp var det som sjöng den? Hepstars, Tages , Shanes? Jag minns inte. Ingen särskilt bra låt men meningen har stannat i huvudet.
I mitt förra inlägg skriver jag om när Agatha Christies romanfigur, Poirot, dör. Den boken gavs ut några månader innan författarinnan dog. Men hon skrev den redan under 1940-talet. Hon hade tröttnat på honom men förlaget fick henne att vänta med utgivningen.

Sir Arthur Conan Doyle försökte ta död på Sherlock Holmes år 1894 men blev tvungen att återuppväcka honom 1902 efter att det blev ett ramaskri från läsarna.

Ian Rankin lät inte sin rollfigur, John Rebus, dö i boken Exit music men antydde att det inte skulle bli några fler med Rebus i huvudrollen. Nu har också han fått ge efter för trycket från läsarna och den populäre romanfiguren är tillbaka i boken Standing in another man’s grave. Jag har just lånat den på biblan och återkommer med min åsikt om det är bra att han är tillbaka eller om det hade varit bättre att han hade fått vila i frid.

Skickat från min iPad

7 thoughts on “It is nice to be back again

  1. Och nu har JAG refrängen i huvvet! 😉 Det var inte Beatles då? Men jag vet inte utan att googla! Eller fråga sambon…fast han är inte hemma än 😀

  2. Det är något konstigt med att följa din blogg. Som du vet och nog alla andra vet det också vid det här laget ….att man kan klicka in följa knappen högst upp ovanför bloggen.
    Vilket jag har gjort. Och då får man in inlägget i sin egen brevbox. Bekvämt och enkelt. Men vid ett tillfälle kom jag över knappen när jag rörde muspekaren över det området och råkade klicka ur den. Sånt händer och det är ju ingen fara egentligen, man klickar in den igen. Vilket jag också gjorde. MEN…nu får jag inte dina inlägg längre.
    Ganska så irriterande. ( snacka om att man har blivit bekväm i sitt bloggföljande 😉
    Nu gör jag så att jag slutar följa din blogg. Genom den följa knappen. Jag bockar ur, och jag bockar in den kanske om nån vecka igen. Hoppas att den hookar sig då bättre.
    Jobbigt när man inte vet orsaker till felet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s