Soluppgång i Stockholm

J har tagit den här bilden på soluppgången fredag morgon i Stockholm. Här i Årjäng är det 11 grader kallt nu på morgonen. Hoppas att det blir lika skönt väder som igår när jag hade förmånen att kunna ta en riktigt lång promenad i solen.

Nu är det snart dags att titta på det sista avsnittet av Poirot baserad på Agatha Christies böcker. Undrar hur det känns för David Suchet som har levt så länge med rollkaratären. Man ska inte avslöja hur deckare slutar men Hercule dör i den sista boken som har titeln Ridå-Hercule Poirots sista fall.

20130308-073256.jpg

Ser att Elizabeth George är på Sverigebesök. Alla som har sett Inspector Lynley på TV men inte läst böckerna. Gör det!

20130308-100227.jpg

7 thoughts on “Soluppgång i Stockholm

 1. Som väl är (tycker jag!) har vi bara 2 grader kallt här denna morgon. Hoppas det inte blir så blåsigt idag, som vad det var igår, för de vindarna var verkligen kalla. Man vill ju ha det ljummet och skönt om dagarna nu, så den sista snön kan försvinna. 🙂

  Den sista Poirot-boken vet jag att jag har läst, fast jag får ju erkänna att jag inte riktigt minns fallet. Fast anledningen till att han dör, kommer jag iallafall ihåg…

  Ha en fin fredag och helg!! 🙂

 2. Så vill jag också ha håret! Hon är ju himla snygg alltså och då är det sagt av en som inte i första hand kollar på snygga kvinnor. 😀

 3. Har ni så kallt. Här ligger det lite över nollan.
  Det var en riktigt fin bild du fått av soluppgången.
  Den skiner här ännu. Hoppas ni har fint väder också.

 4. Hej, Gunnar!
  “Denna dödens kropp ” av E.G. har jag helt nyligen läst men gillade den inte alls. Lynley har just börjat jobba så smått efter att hans fru dött och han själv varit på vandring. Gissade nästan att hon skulle på något sätt “bli av” men Lynley, men nu är han på gång igen liksom Barbara Havers.
  Men så är det, alla böcker kan man inte gilla av samma författare.

  Att min gode vän Hercule måste dö är ett eländes elände som jag inte kände till förrän du skrev om det här och besviken som attan är jag 😦 Dom visar ju serien på TV nu igen, men inte “Ridå”…! Någon borde väl kunna få liv i karln igen , så att vi får njuta av David Suchet som gör denna rollen med största perfektionism…

  Nåja, i kväll är det dags för den gode Sherlock på TV och det är alltid lika kul att se, även om jag sett avsnittet tidigare så finns det alltid någon detalj att upptäcka. Älskar den miljön och så himla bra gjort och tidstypiskt!

  Nu håller jag på med Donna Leon och “En dunkel död” men den är föga tilltalande. Temat är bra, handlar om miljön och giftiga utsläpp fr. glasbruken på Murano, men första halvan av boken är väldigt seg och intetsägande. Bättre kan hon! Men nu är mordet ett faktum så det börjar bli intressant.
  Jag är väldigt förtjust i dessa böcker som alltid tar upp aktuella teman som speglar den italienska politiken/samhället och det gillar jag skarpt.
  Läste att Silvio Berlusconi är dömd till 1 år i fängelse men att det ska överklagas och att han inte alls kommer att sitta bakom lås o bom…..precis som Donna Leon skriver i sina böcker om politiker och andra höjdare …vissa klarar sig alltid 😉 Hon är modig som sticker ut hakan och även maffian får sig en känga….
  Kram fr. ett soligt men svinkallt Göteborg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s